Problem z yamahą yzf r125

Wyświetla 1 wpisy z $
  • Autor
    Wpisy
  • #627845
    maniek
    Uczestnik
    • Postów: 2

    Witam, posiadam yamahę yzf r125.
    Motocyklem nie jeździłem 2 msc był garażowany i padł akumulator, naładowałem go wyczyściłem plastiki.Przed przykręcaniem plastików motocykl normalnie działał lecz gdy wszysto przykręciłem nagle zginęła cała instalacja prócz świateł i startera. Motocykl mogę normalnie odpalić ale działają tylko światła, długie i krótkie nie mam stopu kierunków ani klaksonu. Nawet obrotomierz przestał działać… Bezpieczniki sprawdzałem przepatrzyłem całe okablowanie, nic się nie wypięło…
    Czy ktoś kiedyś spotkał się z czymś takim ? Proszę o pomoc

    #627846
    Wombat
    Moderator
    • Postów: 20 942

    tak, jednak coś się wypieło lub przerwało lub przycisnęło plastikiem.
    celował bym w wiązke z zasilaniem która idzie na kierownice albo któryś z przewodów masy

    REKLAMA

    Zontes U1 125: Poczuj wszechstronność i moc

    Poznaj nowy Zontes U1 125 z najbogatszym wyposażeniem w klasie. Odkryj moc systemu oświetlenia full LED. Poczuj osiągi silnika 14.6 KM. Doceń niesamowitą wszechstronność. Przyjrzyj się z bliska każdemu detalowi.

    #627850
    maniek
    Uczestnik
    • Postów: 2

    Czyli od nowa wszystko odkręcać? ;/
    A może to być wina akumulatora ?

    #627851
    Wombat
    Moderator
    • Postów: 20 942

    myślisz że zasila wybiórczo urządzenia wg własnego uznania?
    Bezpieczników nie sprwdza się patrząc na nie tylko robi się to miernikiem uniwersalnym lub próbnikiem z żarówką srawdzając czy jest prąd przed bezpiecznikiem, za bezpiecznikiem i czy dany obwód jest w ogóle zasilany kiedy powinien być zasilany. I tak z każdym obwodem od odbiornika aż do źródła prądu. Wybierz najlepiej dostępny i najkrótszy – może klakson czy coś równie prostego i sprawdzaj na nim.

Wyświetla 1 wpisy z $
  • Musisz się zalogować, żeby odpowiedzieć w tym temacie.
Back to top button