Problem z wtryskiem

Wyświetla 1 wpisów z $
  • Autor
    Wpisy
    bachor666
    Użytkownik
    • 3
    • 21Postów:

Problem z paleniem powraca co jakiś czas. Wcześniej padł regulator napięcia. Kody błędów pokazały aktualnie, że problem to wtrysk. Zmierzyłem jego impedancje i wyszła 15,5 [Ohma] gdzie wg książki powinno być 14,5 +/- 0,7 przy 20stopniach Celsjusza. Czy różnica 0,3 [ohma] kwalifikuje już wtryskiwacz do wymiany ?
    Na aktualnym regulatorze napięcia – podobno pochodzi z cb250 – ładowanie na wolnych wynosi około13,75V. Po przekręceniu kluczyka nie zawsze słychać prace pompy paliwa. Po prostu się nie załącza. W czym może być problem nie załączania sie pompy zawsze po przekręceniu kluczyka ?

Wombat
    Moderator
    • 55
    • 22 424Postów:

przekaźnik pompy

bachor666
    Użytkownik
    • 3
    • 21Postów:

Też na to stawiałem w którejś tam kolejności. Dzięki za utwierdzenie mnie w tym 🙂
    A czy ładowanie na wolnych nie jest za niskie troche przypadkiem ?

Druid
    Uczestnik
    • 0
    • 2 876Postów:

Ładowanie ma być przede wszystkim prawidłowe w trakcie jazdy, a więc przy wyższych obrotach… Na wolnych obrotach w zasadzie akumulator nie jest ładowany…

bachor666
    Użytkownik
    • 3
    • 21Postów:

A jak to w sprytny sposób sparwdzić jakie jest maksymalne ładowanie podczas faktycznej jazdy ?

Druid
    Uczestnik
    • 0
    • 2 876Postów:

Stawiasz na centralnej stopce… podpinasz miernik… odpalasz… i dodajesz gazu… jak wejdzie na obroty, tylne koło będzie się kręciło, a Ty odczytujesz, co pokazuje miernik… tylko zrób to przy włączonych światłach… i tyle…
    Nie musisz gimnastykować się z miernikiem w trakcie jazdy… ;)))

bachor666
    Użytkownik
    • 3
    • 21Postów:

Prezd chwilą rzokreciłem wszytsko i juz jestem w 100% pewny, że przekaźnik od pompy jest walnięty. I teraz tak, szukać tylko oryginału czy w jakiś sposób można dorwać jakiś zamiennik ? Mój przerywacz jest 4 pinowy.

Wyświetla 1 wpisów z $
  • Musisz się zalogować, żeby odpowiedzieć w tym temacie.
Back to top button