Junak 901 Sport – problem ze sprzęgłem.

Wyświetla 1 wpisów z $
  • Autor
    Wpisy
    zlomiasz123456
    Użytkownik
    • 3
    • 5Postów:

Moj junak bardzo wolno rusza i nawet nie ma sily palic gumy na piachu raz naciagnelem zylke sprzegla przy klamce po tym zabiegu junak szybciej sie rozpedzal ale i tak tylko pare razy przy paleniu gumy umial zakrecic kolem nawet na twardszej ziemi przez naciagniecie zylki sprzeglo lapalo na samym koncu. Czyli zeby ruszyc musze puscic cale sprzeglo i co mam zrobic zeby mial w ciaz tyle sily ale zeby sprzeglo chodzilo normalnie zebym mogl je puszczac powoli a nie cale zeby ruszyc

Kristop
    Uczestnik
    • 38
    • 1 164Postów:

Może jeszcze 1 temat kuntwa!!!

Andy
    Użytkownik
    • 2
    • 18Postów:

Zmień głowicę, tłok i cylinder na 72 cm i po sprawie. Nic więcej się nie da zrobić. Wówczas będzie to jako tako nawet na 4 biegu jeździło. Tak 70-75km/h osiągnie. Ten silnik 50 cm jest za słaby do tej masy, to przecież motorower, więc inny nie może być. Silniczek ten jeszcze jakoś lata w takim ferro, ale junak to ponad jego siły. Już gdzieś na forum pisałem, że bratanek zmienił wyżej opisany komplet w swojej 901 i dopiero został usatysfakcjonowany zakupem tej maszyny. Konkludując największą blokadą w tym sprzęcie jest jego masa. Lepiej sprawdziłby się w takim zestawieniu jakiś 2T, nie 4T. Jeśli już 4T to tak jak napisałem 72 cm pojemności. Aha, jeszcze jedno nie kupuj zestawów za 150-170 zł za całość (nie muszą wcale dużo wytrzymać). Porządna głowica Almotu (oryginał za ok. 200 zł) i cylek z tłokiem i pierścionkami z tych droższych, oczywiści oryginalny lepiej i pojeździsz sporo.
    Pozdrawiam.

zlomiasz123456
    Użytkownik
    • 3
    • 5Postów:

Alemam jeszcze problem ze nagle przygazuje na full moto traci obroty i gasnie

Wombat
    Moderator
    • 55
    • 22 189Postów:

zalewa sie zapewne

zlomiasz123456
    Użytkownik
    • 3
    • 5Postów:

I co mam w taki pzrypadku zrobic ze sie zalewa

Wombat
    Moderator
    • 55
    • 22 189Postów:

wyregulować/zmienić/naprawić gaźnik sprawdzić dolot – drożność, czystość, szczelność..itd

Kristop
    Uczestnik
    • 38
    • 1 164Postów:

zlomiasz1234… napisał:

I co mam w taki pzrypadku zrobic ze sie zalewa

Oddać do mechanika…

Wyświetla 1 wpisów z $
  • Musisz się zalogować, żeby odpowiedzieć w tym temacie.
Back to top button