Problem z silnikiem 139fmb

Wyświetla 1 wpisów z $
  • Autor
    Wpisy
  • #291716 Reply
    Draculazz
    Użytkownik
    • 5
    • 45Postów:

    Witam. Problem jest taki, że po zmianie pojemności z 50 na 110 odrazu żadnych problemów nie było ale teraz po przebiegu 700km coś w silniku grzechocze, załączam filmik co to może być ???
    https://www.youtube.com/watch?v=VBDY_HDepbM
    Łożysko na wale?
    Coś w skrzyni??

    #291718 Reply
    matiquad
    Uczestnik
    • 7
    • 126Postów:

    a jak z mocą normalnie bo u mnie tak było jak śrubka od zaworów się zerwała ale wtedy mocy nie miał ogółem

    #291752 Reply
    Draculazz
    Użytkownik
    • 5
    • 45Postów:

    Nie, mocy ma bardzo dużo właśnie.To mi się coś wydaje, że to jest łożysko 🙁

    #291753 Reply
    Druid
    Uczestnik
    • 0
    • 2 876Postów:

    To nie zwlekaj z rozbiórką, bo tylko szkody będą większe…

    #292864 Reply
    Draculazz
    Użytkownik
    • 5
    • 45Postów:

    Rozebrałem go tydzień temu w sobote i okazało się, że i wał jak i skrzynia są dobre, brak opiłek metalu.Złożyłem i dalej tak stuka:/ Pisze z taką przerwą dlatego, że PC padł. Pomocy !! Co to może byc

    #293143 Reply
    Draculazz
    Użytkownik
    • 5
    • 45Postów:

    Ktoś coś ?

    #293144 Reply
    paci
    Moderator
    • 12
    • 5 814Postów:

    Jak rozebrałeś to na tulei napinacza rozrządu była gumowa końcuwka[ten grzybek czarny na foto]
    https://gmoto.pl/produkty/58942/napinacz-lancucha-rozrzadu-kpl-4t_1.jpg

    #293145 Reply
    Draculazz
    Użytkownik
    • 5
    • 45Postów:

    Tak było to, rozbierałem ten silnik z gościem co się zajmuje już parę lat na tych silnikach, ma swój serwis i jego też zatkało bo wszystko w środku jest okej i mi też nie potrafi powiedzieć co to tak grzechocze 🙁

    #293146 Reply
    paci
    Moderator
    • 12
    • 5 814Postów:

    A łożyska na walku rozrządu sprawdziłeś oczywiście?

    #293147 Reply
    Draculazz
    Użytkownik
    • 5
    • 45Postów:

    No właśnie nie 😛 Ostatnio parę dni temu mi to zaświtało, że to może to

    #293148 Reply
    Draculazz
    Użytkownik
    • 5
    • 45Postów:

    Jutro jeżeli znajdę troszkę czasu to sprawdzę to i napisze

    #293167 Reply
    paci
    Moderator
    • 12
    • 5 814Postów:

    U mnie jak kupiłem wałek sportowy taiwan zaczęła sie grzać głowica i chrobotać,okazało się że te 3 śrubki od zębatki rozrządu dali o 1,5mm za długie i tarły o osłonę łożyska [łożyska kryte],po 10 km ch strzelił łozysko:(

    #293199 Reply
    Draculazz
    Użytkownik
    • 5
    • 45Postów:

    No i znalazłem troszkę czasu i rozebrałem go, ale niestety to nie wałek rozrządu 🙁
    Nie mam bladego pojęcia to co może być

    #293202 Reply
    paci
    Moderator
    • 12
    • 5 814Postów:

    Niewiem co to tak chrobocze[rownomiernie] dowiesz sie jak pier…. , lub się rozchodzi i sie nie dowiesz.

    #293205 Reply
    Draculazz
    Użytkownik
    • 5
    • 45Postów:

    No to narazie lipa:/ może ktoś inny się trafi z radą

    #293210 Reply
    Wombat
    Moderator
    • 55
    • 21 498Postów:

    a co? ktoś ma zgadnąć?
    trzeba to rozkładac i szukac luzów, nieporządanych śladów współpracy jakichś elementów.. itd

Wyświetla 1 wpisów z $
Odpowiedz na: Problem z silnikiem 139fmb
Twoje informacje:




Back to top button