Problem z odpaleniem skutera poprzez starter.

Wyświetla 1 wpisów z $
  • Autor
    Wpisy
  • #114071
    Alan112
    Użytkownik
    • 1
    • 2Postów:

    Witam. Mam taki problem, który polega na tym, że jak próbuję odpalić skutera przez starter, to słychać tylko takie pykanie z przekaźnika i nic, nic nie kręci. Próbowałem na krótko go odpalić to rozrusznik kręcił, ale jak nie było deklu przy silniku(jak przykręcę dekiel to tak samo, nie kręci). Bardzo proszę o pomoc.

    #114076
    Anonim
    Nieaktywny
    • 7
    • 158Postów:

    Masz rozładowany akumulator po zimowej przerwie. Spróbuj odpalić silnik z kopki. Po pół godzinnej przejażdżce akumulator podładuje się.

    #114085
    Alan112
    Użytkownik
    • 1
    • 2Postów:

    Przed zimą również miałem to samo, odpalałem go tylko i wyłącznie przez kopkę. Po długiej jeździe też tak miałem. Myślę, że to jest wina przekaźnika, albo rozrusznika? No nie wiem, napisałem dlatego tutaj.

    #114112
    Mario1
    Użytkownik
    • 0
    • 1 223Postów:

    jaki stary jest moplik ? , możliwe że masz już zjechane szczotki w rozruszniku i dla tego nie ma siły kręcić pod obciążeniem , rozbierz rozrusznik i sprawdź szczotki – muszą solidnie dociskać do komutatora a resztę wyczyść.

    #114146
    agentmb
    Uczestnik
    • 2
    • 295Postów:

    Sprawdź, czy rozrusznik działa bez obciążenia. Warto by również sprawdzić, czy przekaźnik nie jest uszkodzony, żeby to sprawdzić podłącz na chwilę rozrusznik omijając przekaźnik.

    No i jak kolega wcześniej wskazał, warto obejrzeć szczotki.

Wyświetla 1 wpisów z $
  • Musisz się zalogować, żeby odpowiedzieć w tym temacie.
Back to top button