Problem z odpaleniem skutera.

Wyświetla 1 wpisów z $
  • Autor
    Wpisy
  • #219247
    Anonim
    Gość
    • 4 533
    • 89 923Postów:

    Elo, miałem ostatnio (październik/listopad) problemy z garażowaniem skutera, więc przestał się trochę na zewnątrz, stał może miesiąc, po czym nie chce mi w ogóle odpalić, wymieniłem świecę na NGK, dalej nic, skuter stoi w ciepłym pomieszczeniu i nie daje oznak „życia”.
    Dodam że przed tym postojem wszystko działało cacy. To pierwsza sprawa, druga jest taka:
    Tylni hamulec strasznie lekko mi chodził po szlifie cylka (trzeba było zdjąć cały tylni napęd i założyć z powrotem) można było go małym palcem docisnąć do manetki bez najmniejszego wysiłku, lecz słabo hamował, po paru dniach było wszystko w porządku nagle w trakcie jazdy, bum, tak jakby się zerwał nie hamował, w ogóle nie było oporu przy naciskaniu, po krótkim czasie, „stwardniał” o.O jak kamiećń nie da się go wg nacisnąć, nie wiem o co chodzi.
    Będę szczerze wdzięczny za pomoc, pozdrawiam.
    Skuter : Zipp zico simpli 2008, 50 cm3

    #219248
    Anonim
    Gość
    • 4 533
    • 89 923Postów:

    Sprawdź czy paliwo w gaźniku jest w ogóle skoro nie odpala.

    co do linki sprawdź czy na pewno wszystko jest dobrze podpięte.
    ja w keewayu kiedyś linki nie przełożyłem przez taką dziurkę w karterze i przez to właśnie też tak lekko chodził hamulec.

    #219249
    Anonim
    Gość
    • 4 533
    • 89 923Postów:

    Właśnie te paliwo muszę sprawdźić, pare razy miałem przypadek że po zatankowaniu na suchy zbiornik, skuter nie chciał odpalić bo wacha nie dopływała, po dmuchnięciu w przewód i szybkim włożeniu na gaźnik działało jak cacy, sprawdźę, co do tej linki też ją oblookam z każdej strony, ale żeby był twardy jak kamiećń…

    #219250
    Anonim
    Gość
    • 4 533
    • 89 923Postów:

    Nie odpala się moto zimą, jak nie chcesz nim jeździć.

    #219251
    Anonim
    Gość
    • 4 533
    • 89 923Postów:

    Jak stał dłuższy czas na dworku, dostał wilgoci, to prawdopodobnie styki zaśniedziały i nie łączy. Ja tak miałem, jak dłużej postał.

    Grzebałeś coś

    #219252
    Anonim
    Gość
    • 4 533
    • 89 923Postów:

    Jakie styki ? Nic nie grzebałem jak wyżej napisałem wymieniłem tylko świecę zapłonową, dodam że odpalam go z kopa i nie daje oznak życia.

    #219253
    Anonim
    Gość
    • 4 533
    • 89 923Postów:

    Stygmata napisał:

    Jakie styki ?

    Styki kabli pomiędzy akumulatorem, cewką zapłonową i CDI. Mogły zajść jakimś syfem(zrobione z kiepskiej jakości metalu śniedzieją) i mają słabe przewodzenie 😉 Oczyść to delikatnie nożykiem, pospinaj i sprawdź 😉

    #219254
    Anonim
    Gość
    • 4 533
    • 89 923Postów:

    najlepiej wstaw go gdzieś do kumpla , kto ma ogrzewany garaż postoi z 2 dni i odjedzie mu , ja mialem podobnie tylko że mroz hardcorowy odpuscił i za 1 kopem. 😀

    #219255
    Anonim
    Gość
    • 4 533
    • 89 923Postów:

    UP.
    ma ktoś jakiś pomysł co do tej linki ? Skuter chodzi, wystarczyło kopnąć z 20 razy ;p.
    Co do hamulca, dziwne aby tak bez żadnego przestawiania i ruchu nagle coś się z linką stało ?..
    Będę wdzięczny za pomoc.

Wyświetla 1 wpisów z $
  • Musisz się zalogować, żeby odpowiedzieć w tym temacie.
Back to top button