Problem z odpalaniem, spalaniem

Wyświetla 1 wpisów z $
  • Autor
    Wpisy
  • #119806
    Wacik
    Użytkownik
    • 2
    • 8Postów:

    Witam.

    Mam skuter 2t Daelim s-five 9k przebiegu. Skuter ma problem z odpalaniem, gasnie nierówno chodzi. Trzeba go dluugo kopać aż wkoncu zagrzeje się i mozna nim jechac. Dysza w gaźniku to 83. Od zakupu byla 75 ale skuter strasznie mulił. Jechał 55 km/h i tracił moc. Kupiłem dysze 80 i jest to samo. Dopiero na 83 jedzie 75, ale nadal jest problem z odpalaniem. Zrobiłem diagnoze ssania. Działa sprawdzałem podpinajac pod aku. Iglica sie wysuwa. Ciekawostką jest to, że jak odłącze kabel od ssania to motor odpala normalnie i jedzie juz po 20 sec. jak włącze kabel ssania ( automat) to zaczyna mulic i dusić nierówno chodzić. Sprawdziłem również zawór membranowy, ale nie wydaje się uszkodzony. Blaszki dolegaja przświtu nie widze, chociaż mam białe membranki ale jak zasysam powietrze to przepuszcza( nie wiem czy tak ma być czy nie) i jest słaba reakcja na manetke. W dodatku skuter ma iglice na poziome opuszczoną na max i wyregulowany gaźnik mimo to pali 5-6l / 100 km !!!!!

    Prosze o pomoc !!!

    #119808
    monek100
    Użytkownik
    • 12
    • 296Postów:

    Nie możliwe żeby palił 5-6l Dokładnie wyreguluj gaźnik i zmień świece.

    #119818
    Wacik
    Użytkownik
    • 2
    • 8Postów:

    Świeca jest nowa NGK. No moze 4-5l Ale powyżej 4 napewno. Głównie chodzi mi o to odpalanie. musze czekac 10 minut zanim wystartuje i nieźle się nakopać.

    #119819
    guliwer55
    Użytkownik
    • 28
    • 746Postów:

    Dając większą dysze skuter pali więcej daj iglice na środek

    #119825
    Wacik
    Użytkownik
    • 2
    • 8Postów:

    No wiem. Właśnie w tym problem ze musi być dysza 83 zeby on wogole jechał. Dlaczego ? filtry powietrza wyczyszczony, filtr benzy nowy + wyczyszczony gazior. Lewego powietrza nie łapie bo sprawdzałem z mechanikiem z miesiac temu, kompresja jest ponad 8 barów WTF ? a na jaki środek ? na szczerbinkę niżej czy 2 ? jeżeli mam na najwyższej ?

    #119826
    Wacik
    Użytkownik
    • 2
    • 8Postów:

    aha i dodam jeszcze, ze na dyszy 80 w każdym położeniu iglicy jest muł przy 50-60 km/h !!

    #119983
    Wacik
    Użytkownik
    • 2
    • 8Postów:

    Jakieśrady macie jeszcze ???

Wyświetla 1 wpisów z $
  • Musisz się zalogować, żeby odpowiedzieć w tym temacie.
Back to top button