PROBLEM Z ISKRA W SKUTERZE BRAK JEJ FERRO 606 2T

Dodaj nowy temat na forum

! Forum Skutery PROBLEM Z ISKRA W SKUTERZE BRAK JEJ FERRO 606 2T

Ten temat zawiera 1 odpowiedź, ma 1 głos i był aktualizowany ostatnio przez Zdjęcie profilowe Rysio_Misio Rysio_Misio 2 lata, 10 miesiące temu.

Oglądasz 2 posty - 1 przez 2 (z 2 łącznie)
  • Autor
    Wpisy
  • #305197

    Mateusz Taborski
    Użytkownik
    • Postów: 2

    Mam problem ze skuterem był w nim moduł tuningowy zespawalo mi ostatnio swiece myslalem ze to wina modułu znalazlem na internecie orginalny modul do tego modelu silnika i go wsadziłem po odpaleniu skutera po dodaniu gazu strasznie przerywał i nagle zgasł i juz nie zapalił wiec włożyłem ten modul co w nim był i działał i skuter nadal nie odpala wiec sprawdzam iskre nie ma jej wiec zaczeło sie szukanie problem u po kablach do niczego nie doszedłem wiec kupiłem nowa cewke nic nie pomogło kupiłem iskrownik dzisiaj zamontowalem i nadal to samo brak iskry do modułu nie dochodzi prąd i do cewki tez a iskrownik daje prad na polaczeniu do instalacji i tam gdzieś traci prąd Juz sam nie wiem gdzie szukać przyczyny co znim robić jeszcze jest taki problem ze ten iskrownik co mi sprzedali w serwisie jest z 6kablami a tam ten był z 5kablami i ten 1 kabel jest nie podpiety bo nie ma go gdzie podpiąć i do czego jest ten 3 kabel ? mógł by mi ktos dać schemat tego jak to podłączyć ? co Myslicie o tym ? Ilość cewek 7 nowym i tak samo starym rozni sie tym ze jest jeden kabel wiecej model nowego iskrownika 3xg tak na nim pisze

    54545
    #305198
    Zdjęcie profilowe Rysio_Misio
    Rysio_Misio
    Użytkownik
    • Postów: 490

    Suma wszystkich strachów, ale grunt, że cokolwiek już z tym sam ogarniasz. Albo i nie. 😉

    „Trzymaj swoje szczęście za włosy, dopóki samo nie wyłysieje.”
Oglądasz 2 posty - 1 przez 2 (z 2 łącznie)

Ups... Musisz się zalogować, lub zarejestrować żeby odpowiedzieć w tym temacie.
Przejdź do Rejestracja lub Logowanie