Problem , muł po rozgrzaniu , brak przyspieszenia

Wyświetla 1 wpisów z $
  • Autor
    Wpisy
  • #242977 Reply
    Anonim
    Gość
    • 4 512
    • Postów: 85 326
    • Postów: 89 838

    Witam
    Mam problem ze skuterem kymco super 9..
    Miałem problem ze startem, wiec zalozylem twardsze sprężynki w sprzęgle i kupiłem zestaw sprężyn centralnych top racing. Próbowałem wyregulować tak skuter lecz on po rozgrzaniu za nic nie chce ruszac dobrze.
    Zauważyłem fioletowe przebarwienie na dzwonie sprzęgła.
    Więc zdecydowałem się na kupno nowego lecz orginalnego oraz kupiłem sprzęgło hebo n.
    Start po rpzgrzaniu poprawił się lecz minimalnie.
    Następnie kupiłem wariator malossi i zestaw rolek stage6 4gr-5.5gr.
    Po założęniu wszystkiego, rolek 5.5, sprezynek sięlonych i spręzyny białej z zestawu z wariem(najmiększa) skuter po dodaniu gazu od razu dochodzi do maks obrotów i ledwo co rusza…
    Gdy założyłem rolki od zestawu małossiego (ponad 8gr), sprezyna centralna niebieska, sprezynki standartowe zielone hebo skuter chodzi jak marzenie !!! lecz po krótkiej jezdzie (gdy się rozgrzeje) skuter dostaje strasznego mula na starcie, przy 10 na godzine kopniecie i zajeb**** przyspieszenie az do samego maxa (93 mierzone nawigacja).
    Mam kilka podejrzeń co może być źle:
    1. nagrzewajacy się dzwon sprzegla
    2. cos z gaźnikiem
    3. swieca do wymiany
    4. membranki
    5. nie mam pojecia co więcej 🙂
    Myśle że wytłumaczyłem moj problem i oczekuje na propozycje.
    Jezeli będziecie mieli pytania jakieś to piszcie.

    #242978 Reply
    Anonim
    Gość
    • 4 512
    • Postów: 85 326
    • Postów: 89 838

    to że do 10kmh ma muła to raczej normalne, można go zniwelować trochę twardszą centralną i lżejszymi rolkami.
    Większa dysza (byle nie za duża) i wyżej podniesiona iglica dają skuterówi więcej mocy na starcie dzięki czemu muł może być mniej odczuwalny.
    i możesz wsadzić też twardsze sprężynki do sprzęgła żeby ruszał z wyższych obrotów.

    REKLAMA

    SCORPION EXO 520 AIR

    Zobacz co oferuje najlepszy kask motocyklowy w segmencie.

    #242979 Reply
    Anonim
    Gość
    • 4 512
    • Postów: 85 326
    • Postów: 89 838

    No chyba to nie jest normalne bo nie mogę na kolo go brac :/
    Wymieniłem świece i nic nie pomoglo.
    Nie ma już chyba twardszej centralnej 🙂
    Dysze mam 92 to chyba wystarczy
    „wyżej podniesiona iglica” to chodzi o srubke od obrotów ?
    Twardsze sprężynki sprzęgła robią jeszcze gorzej niz jest…na tych co teraz sa jest lepiej jak dla mnie.

    Pomocy !!! 🙂

    #242980 Reply
    Anonim
    Gość
    • 4 512
    • Postów: 85 326
    • Postów: 89 838

    kamilkostana napisał:

    „wyżej podniesiona iglica” to chodzi o srubke od obrotów ?

    Nie, chodzi o iglicę w gaźniku(we wnętrzu).

    #242981 Reply
    Anonim
    Gość
    • 4 512
    • Postów: 85 326
    • Postów: 89 838

    JA tam bym pasek wymienił … 🙄

    #242982 Reply
    Anonim
    Gość
    • 4 512
    • Postów: 85 326
    • Postów: 89 838

    a dasz jakis link czy zdjecie albo film jak wygląda regulacja iglicy ?

    apropo paska: jak jest minimalnie po zewnetrznej stronie przetarty to jest zly ?

    Poszukaj, jest sporo o regulacji iglicy na forum!! Jacob555

    [ Dodano: 06-05-2009, 16:58 ]
    o oglicy juz wszystko wiem.
    a co z tym paskiem ?

Wyświetla 1 wpisów z $
Odpowiedz na: Problem , muł po rozgrzaniu , brak przyspieszenia
Twoje informacje:




Back to top button