Skuter ciężko się rozpędza – problem

Dodaj nowy temat na forum

! Forum Serwis Skuter ciężko się rozpędza – problem

Ten temat zawiera 10 odpowiedzi, ma 3 głosy i był aktualizowany ostatnio przez Zdjęcie profilowe qazwsxedc qazwsxedc 8 lata, 10 miesiące temu.

Oglądasz 10 postów - 1 przez 10 (z 11 łącznie)
  • Autor
    Wpisy
  • #4635
    Zdjęcie profilowe zenekxddd
    zenekxddd
    Użytkownik
    • Postów: 5

    Witam. otóż mam pewien problem…. wczoraj gdy jechałem na działke Wymyć skuter, jechał normalnie 80km/h. a po jego umyciu nie miał siły podjechać pod górke. ledwo co rozpędza się do 50km/h. nie ma ściągnietych blokad. nigdy tak nie miałem. dopiero gdy go wymyłem nie ma siły sie rozpędzić.

    #4637
    Zdjęcie profilowe qazwsxedc
    qazwsxedc
    Użytkownik
    • Postów: 3 027

    Jechał 80km/h i nie masz ściągniętych blokad- to jakiś nonsens!
    Zapewne woda dostała się do któregoś z podzespołów.
    Jaki to skuter: rocznik, przebieg, model.
    Czym myłeś: karcher czy wiadro?

    _____________________________________________
    KYMCO New Dink 200i
    [URL=http://www.motostat.pl/vehicle-stats/22807] [IMG]http://www.motostat.pl/user_images/22807/icon3.png[/IMG][/URL]

    [URL=http://www.motostat.pl/vehicle-stats/22806] [IMG]http://www.motostat.pl/user_images/22806/icon4.png[/IMG][/URL]

    #4640
    Zdjęcie profilowe zenekxddd
    zenekxddd
    Użytkownik
    • Postów: 5

    Nazwa: Hanglong
    Rocznik:2008
    przebieg:ok.5000

    myłem wiadrem….

     
    Czytaj
    REKLAMA

    Poznaj trójkołowy CAN-AM Ryker 900 na prawo jazdy B

    Wrażenia z jazdy, których nie da się porównać z czymkolwiek na czym do tej pory jeździłeś. 77 KM, skrzynia CVT, ABS i kontrola trakcji w standardzie. Odkryj trójkołowy Can-Am Ryker Rally Edition.
    #4642
    Zdjęcie profilowe qazwsxedc
    qazwsxedc
    Użytkownik
    • Postów: 3 027

    To jest 2 czy 4-suw?

    _____________________________________________
    KYMCO New Dink 200i
    [URL=http://www.motostat.pl/vehicle-stats/22807] [IMG]http://www.motostat.pl/user_images/22807/icon3.png[/IMG][/URL]

    [URL=http://www.motostat.pl/vehicle-stats/22806] [IMG]http://www.motostat.pl/user_images/22806/icon4.png[/IMG][/URL]

    #4646
    Zdjęcie profilowe zenekxddd
    zenekxddd
    Użytkownik
    • Postów: 5

    4-suw 😉

    /edit a jeżeli woda dostała się do podzespołów to co mam zrobić? czekać aż ta woda wyparuje?

    #4650
    Zdjęcie profilowe qazwsxedc
    qazwsxedc
    Użytkownik
    • Postów: 3 027

    Ja stawiam, że problem tkwi w dopływie powietrza- musisz sprawdzić filtr powietrza i tą rurkę, która idzie od niego, czy gdzieś tam nie stoi Ci woda, choć wydaje mi sie to troche mało prawdopodobne;p
    Jak to nic nie da, to trzeba będzie się pochylić nad gaźnikiem, a mianowicie: czyszczenie i regulacja.
    Zauważyłeś żeby więcej palił? Silnik jakoś inaczej pracuje? Wibracje? inny dźwiek? Zamulony jest od samego ruszenia? Co się dzieje jak dojdziesz do tych 50km/h? Przerywa? Dławi się?

    _____________________________________________
    KYMCO New Dink 200i
    [URL=http://www.motostat.pl/vehicle-stats/22807] [IMG]http://www.motostat.pl/user_images/22807/icon3.png[/IMG][/URL]

    [URL=http://www.motostat.pl/vehicle-stats/22806] [IMG]http://www.motostat.pl/user_images/22806/icon4.png[/IMG][/URL]

    #4654
    Zdjęcie profilowe Leszek Śledziński
    Leszek Śledziński
    Jednoślad.pl
    • Postów: 2 359

    Stawiam na gaźnik/filtr powietrza, albo przedostanie sie wody do baku.

    Testuję nowy Jednoślad.pl 🙂
    #4655
    Zdjęcie profilowe zenekxddd
    zenekxddd
    Użytkownik
    • Postów: 5

    co do 50km/h to zanim on dojedzie do tylu to musi minac ok 1,5 min. gdy jade na prostym odcinku jedzie bardzo wolno. do 50km/h jedzie dopiero wtedy gdy sie dobrze rozpedzi i dalej nie chce iść (do powyżej 50km/h). tak jak by nie mógł wejść w obroty…

    #4659
    Zdjęcie profilowe qazwsxedc
    qazwsxedc
    Użytkownik
    • Postów: 3 027

    Myśle, że na „ochrzczonym” paliwie by wcale nie jechał, ale też istnieje taka opcja, że Leszek ma racje;)

    _____________________________________________
    KYMCO New Dink 200i
    [URL=http://www.motostat.pl/vehicle-stats/22807] [IMG]http://www.motostat.pl/user_images/22807/icon3.png[/IMG][/URL]

    [URL=http://www.motostat.pl/vehicle-stats/22806] [IMG]http://www.motostat.pl/user_images/22806/icon4.png[/IMG][/URL]

    #4664
    Zdjęcie profilowe zenekxddd
    zenekxddd
    Użytkownik
    • Postów: 5

    ok, dzięki na pomoc. w razie problemów jeszcze napisze. ale prawdopodobnie może to być filtr powietrza,bo koło filtru miałem od groma błota/brudu i przy okazji obmyłem filtr.. i wlałem troszke wody… 😆

Oglądasz 10 postów - 1 przez 10 (z 11 łącznie)

Ups... Musisz się zalogować, lub zarejestrować żeby odpowiedzieć w tym temacie.
Przejdź do Rejestracja lub Logowanie