Problem

Wyświetla 1 wpisy z $
  • Autor
    Wpisy
  • #100744 Reply
    bialy97
    Użytkownik
    • 5
    • Postów: 3
    • Postów: 8

    Witam.
    Mam następujący problem i nie wiem jak go rozwikłać. Przy próbie odłączenia akumulatora oderwało mi się taka blaszka/ część która łączy przewód z akumulatorem, mam nadzieje żę wiecie co to jest… Chciałbym sie zapytać jak można to zamontowac do akumulatora bez tej blazki a jeśli nie można to jak sie to nazywa.?

    #100745 Reply
    DooOminO
    Użytkownik
    • 56
    • Postów: 1 554
    • Postów: 1 610

    Bezpiecznik ?

    REKLAMA

    Zontes U1 125: Poczuj wszechstronność i moc

    Poznaj nowy Zontes U1 125 z najbogatszym wyposażeniem w klasie. Odkryj moc systemu oświetlenia full LED. Poczuj osiągi silnika 14.6 KM. Doceń niesamowitą wszechstronność. Przyjrzyj się z bliska każdemu detalowi.

    #100746 Reply
    Michalk001
    Uczestnik
    • 12
    • Postów: 1 634
    • Postów: 1 646

    Oderwał Ci się konektor – zapewne był połączony z kablami przez zaciśnięcie końcówki. Spróbuj go rozgiąć małym śrubokrętem żeby udało się włożyć kable w powstały otwór i znowu zacisnąć. Jeżeli się nie uda to idziesz do motoryzacyjnego pokazujesz go i za 20-30 groszy kupujesz nowy (lub kilka na zapas) i montujesz.
    Nie próbuj montować samych kabli do akumulatora, połączenie nie będzie trwałe i pewne przez co może dojść nawet do spalenia regulatora napięcia lub cewek zasilających. W najgorszym wypadku gdy tak zamocowany kabel odłączy się na jakiejś dziurze podczas jazdy na wysokich obrotach – to masz popalone wszystkie odbiorniki prądu.

    #100747 Reply
    bialy97
    Użytkownik
    • 5
    • Postów: 3
    • Postów: 8

    Michalk001…
    Właśnie o to mi chodziło ; ))
    Dzięki wielkie za udzielenie podpowiedzi z której z pewnością skorzystam ; )

Wyświetla 1 wpisy z $
Odpowiedz na: Problem
Twoje informacje:




Back to top button