Prąd gdzieś ucieka. Kingway Coliber

Wyświetla 1 wpisów z $
  • Autor
    Wpisy
  • #196043
    BlackEye
    Użytkownik
    • Postów: 3

    Witam.
    Mam problem ze swoim skuterem Kingway Coliber. Mianowicie nagle z dnia na dzień uciekł mi prąd. Gdy przekręcam kluczyk bez odpalania to światła postojowe się nie palą a wskazówka od poziomu paliwa nawet nie drgnie. Gdy skuter jest odpalony (oczywiście z kopki bo starter też nie działa) to światła działają lecz światło z przodu jest przygaszone. Jak przełączę na długie to świecą normalnie. Kierunki też nie działają. Proszę o pomoc!!

    #196044
    Druid
    Uczestnik
    • Postów: 2 876

    Sprawdź akumulator… prawdopodobnie dożył swoich dni… ;)))

    REKLAMA

    RZUĆ WYZWANIE MIASTU Z BMW G 310 R

    Obudź się z uśmiechem na twarzy bo każdy dzień z BMW G 310 R to szansa na spróbowanie czegoś nowego. Kompletny pakiet ma wszystko, czego potrzebujesz – w tym nowoczesne światło do jazdy dziennej. Dzięki zoptymalizowanemu silnikowi z Ride by Wire i sprzęgłem z funkcją Anti-Hopping pojazdem jeździ się intuicyjnie i zwinnie, niezależnie od tego, czy wybierasz się do pracy, na randkę czy poza miasto. Przekonaj się o zwrotności, łatwości obsługi i sportowym charakterze G 310 R i każdego dnia stawiaj sobie nowe, większe wyzwania.

    #196060
    BlackEye
    Użytkownik
    • Postów: 3

    Problem rozwiązany 🙂 Akumulator jest ok. Czarny kabelek (uziemienie) który idzie od akumulatora oderwał się. Lecz sprawa światła które jest przygaszone i startera który nie kręci dalej zostaje nie wyjaśnione :/

    #196068
    Zenion7
    Użytkownik
    • Postów: 11

    Jak klikasz guzik startera to martwa cisza ? sprawdzi mase na rozruszniku a jak coś tyka to miernik i lecisz po kablach 😉

    #196076
    BlackEye
    Użytkownik
    • Postów: 3

    Jak klikam słychać tykanie.. Szukałem po kablach ale nic nie znalazłem..

    #196152
    Zenion7
    Użytkownik
    • Postów: 11

    Klikanie że rozrusznik załancza ale nie może przekręcić czy klikanie samego elektrmagnesu ? weź kolegę i przystaw miernik do kabli na rozruszniku i niech kolega przytrzyma przez 2-3s jak się nie pojawi napięcie to musisz lecieć za kablami gdzie to napięcie jest gubione najprawdopodobniej był by to elektomagnes a jak napięcie się pojawia ale rozrusznik nie kręci to wpierw ściągnij dekiel przekładni, wyciągnij bendix i na jego czubku (od strony przeciw talerza) jest takie zabezpieczenie które często jest wybijane pod wpływem pracy bendixa, jeżeli jest troszkę ruszne dobij je i powinno śmigać a jak nie to rozbieraj rozrusznik 😉

Wyświetla 1 wpisów z $
  • Musisz się zalogować, żeby odpowiedzieć w tym temacie.
Back to top button