Pracuje na wysokich obrotach, a wolno jedzie.

Wyświetla 1 wpisów z $
  • Autor
    Wpisy
    szyszu3
    Użytkownik
    • 112
    • 837Postów:

Witamm. Mam problem ponieważ mój skuterek pracuje na wysokich obrotach, a wolno jedzie.. jest to chiński 4t. Starte rolki ? Pasek się ślizga ? Sprzęgło do wymiany ? Dzwon ?

Maniek_smolarek
    Użytkownik
    • 2
    • 559Postów:

Moze byc wszystko co wymieniles 😉 wiec do roboty 😛

szyszu3
    Użytkownik
    • 112
    • 837Postów:

jutro wymienie sprzęgło i dzwon i zobaczymy jakie będą efekty.

Maniek_smolarek
    Użytkownik
    • 2
    • 559Postów:

Najbardziej pasuje tu pasek lub zbyt lekkie rolki. Albo wariator sie zablokowal i nie chce sie rozszerzyc 😉

szyszu3
    Użytkownik
    • 112
    • 837Postów:

mi się wydaje, że to rolki albo sprzęgło 😀 Mam już ponad 13 tyś km. dzwon fioletowy widziałem, a okłądzin sprzęgła nie sprawdzałem, ale jutro rozbiore to zobaczę 🙂

enter1978
    Użytkownik
    • 19
    • 579Postów:

Też by mi to wyglądało na pasek, tylko że z paskiem to słabo rusza bo silnik kręci sie jak durny a skuter ledwo człapie ale po przekroczeniu tych np 30-40km/h dynamika powraca i skuter się zbiera nawet ok, a po iluś tam (niewielu) kilometrach pasek sie urywa 🙁 No ale to ja tak mam , a to nic nie znaczy bo to zależy od zestrojenia napędu wagi rolek wariatora itp. Tak czy inaczej coś ci się na pewno ślizga. Lub jak Maniek_smola… podpowiada może byc wariator, on niby nie moze sie zablokować ale w tym blaszanym talerzu gdzie sa ślizgi plastikowe to te ślizgi mogły się zetrzeć i ostre krawędzie blachy w której są ślizgi mogą drzeć po prowadnicach wariatora, a że to aluminium łatwo te prowadnice zniszczyć na zużytych ślizgach, a jak na prowadnicach sa powybijane duże schody, wariator nie będzie się płynnie przesuwał i to może powodować zacięcia wariatora. Mogę się mylić ale tyle mi na szybko do głowy przyszło.

szyszu3
    Użytkownik
    • 112
    • 837Postów:

powiem wam ze wariator to wątpie że się zacina. Mi to wygląda na zużyte rolki, są zbyt lekkie i wario nie dochodzi do końca pasek nie może wskoczyć wyżej.:)

barteklodz
    Użytkownik
    • 0
    • 783Postów:

mnie ostatnio pękła szczęka sprzęgła
    spadek prędkości i przy hamowaniu odgłos jakby koło miało odpaść 😛

Murdelec
    Użytkownik
    • 1
    • 55Postów:

miałem podobny przypadek i okazało się, że wariator jest pęknięty. Był to wario jakiś WMotors czy jakoś tak z allegro i ,iał na koncie ze 2000km.

szyszu3
    Użytkownik
    • 112
    • 837Postów:

Sprawdzę jutro cały napęd 🙂

Wyświetla 1 wpisów z $
  • Musisz się zalogować, żeby odpowiedzieć w tym temacie.
Back to top button