Porysowanie plastików

Wyświetla 1 wpisów z $
  • Autor
    Wpisy
    Anonim
    Nieaktywny
    • 180
    • 3 133Postów:

A więc zaparkowałem sobie skuter pod sklepem i obok mnie koleś autem przychodzę kolesia auta nie ma a skuter ma na boku nie zauważalne 2 białe rysy na czarny plastikach.
    Jedna jest dość głęboka, ale krótka, druga wąska ale długa. Pewnie mi to zrobił przez otwieranie drzwi.
    Ponieważ jest to nowy skuter, a nowy ma być nowy chce pozbyć się tych rysek.
    Czy możecie mi polecić jakieś niedrogie kredki, pasty itd. (najlepiej linki na allegro), dzięki którym nie będzie śladu po rysach?

mxx_rs
    Użytkownik
    • 14
    • 706Postów:

Delikatne rysy usuniesz pasta K2 Tempo. Sposob uzycia na tubce. Koszt ok. 10 zl.
    Z glebokimi … latwo nie bedzie. Mozna kupic kredke i sprobowac wypelnic ale mi osobiscie sie to nigdy nie udalo.

Anonim
    Nieaktywny
    • 180
    • 3 133Postów:

http://moto.allegro.pl/sm4-fix-it-pro-simoniz-kredka-pisak-usun-rysy-i2443262553.html a takie coś? Nie będzie problemu, że to jest do samochodowych lakierów, a nie do czarnych plastików? Boje się, że kupie to powyżej i tylko pogorszę sprawę bo np. mi rozpuści lub coś…
    Bo jak nie to za 5 zł można by kupić i spróbować. Drogie nie jest.

mxx_rs
    Użytkownik
    • 14
    • 706Postów:

Nie tam, zaszkodzić nie zaszkodzi.
    Tylko oni cuda obiecują na tych zdjęciach a później wychodzi różnie.
    Ma to na celu wypełnienie rysy albo woskiem koloryzującym, a tu jakimś tam spoiwem żeby mniej się rzucało w oczy ale efektu jak z tych zdjęć raczej nie uzyskasz.

Kapuchon
    Użytkownik
    • 18
    • 2 689Postów:

Ja tam nie wierze w magiczne pisaki. Na drobne rysy najlepszy jest wosk koloryzujący z tym że po każdym myciu trzeba to pastować ponownie.

Anonim
    Nieaktywny
    • 82
    • 3 102Postów:

Żadnych kredek nie kupuj, to lipa.
    Jedź tam gdzie dobierają lakiery samochodowe, weźmie gość swoje wzory kolorów i coś Ci dopasuje, tylko zaznacz, że lakier ma być do zaprawek nie do malowania, wtedy jest gęsty i można pędzelkiem nakładać.
    U mnie 100 gram takiego lakieru to koszt 20 zł a pomalował byś cały skuter 🙂
    Ale nie rób tego pędzelkiem tylko kawałeczkiem gąbki w poprzek rysy.
    Jak zaschnie delikatnie wypoleruj pastą TEMPO lub inną do nowych lakierów (mała gradacja pasty), śladu nie będzie.
    Z czarnym kolorem nie powinieneś mieć problemu z doborem.

Anonim
    Nieaktywny
    • 180
    • 3 133Postów:

Hm, a może znacie jakiegoś gościa lakiernika w Warszawie co by podjechać trzeba i np. max za 30 zł polakieruje ten maleńki kawałek plastików? Rysy nie są głębokie.
    Nie chce zaraz zmieniać całego wyglądu, tylko polakierować na czarno ten malutki kawałek

Anonim
    Nieaktywny
    • 82
    • 3 102Postów:

Nikt Ci tego za te pieniądze nie zrobi, malowanie elementu to ok 300 zł. Płacisz za dobranie lakieru, robocizne itp. Nie opłacalny zabieg.

Anonim
    Nieaktywny
    • 180
    • 3 133Postów:

A w jakiej cenie by były takie plastiki prawe do torsa f16? Druga część plastików prawych.

Anonim
    Nieaktywny
    • 82
    • 3 102Postów:

Nie wydaje mi się, żeby były drogie ale musisz sobie poszukać, może na Alledrogo. Albo u Zippa bezpośrednio.

Anonim
    Nieaktywny
    • 180
    • 3 133Postów:

No, jutro zadzwonię do zippa i zobaczę czy da się kupić ten plastik a jak tak to za ile

mxx_rs
    Użytkownik
    • 14
    • 706Postów:

A w ktorym miejscu to masz dokladnie ? Moze dac tam jakas naklejke ?

Kapuchon
    Użytkownik
    • 18
    • 2 689Postów:

Zrób fotkę i pokaż jak to wygląda.

kuba20227
    Użytkownik
    • 6
    • 45Postów:

Ja miałem na swoim większe bum.Szlif na początku po zrobieniu chyba 150km. i to co się dało to dawałem pastę lekko ścierną na ścierkę i polerowałem a to co nie to zostawiłem i tak myślę nad tym lakierem co napisał @maxell.

Wyświetla 1 wpisów z $
  • Musisz się zalogować, żeby odpowiedzieć w tym temacie.
Back to top button