Pomocy! Kymco Nexxon.
- This topic has 5 odpowiedzi, 3 głosy, and was last updated 10 years, 2 months temu by
darioone.
- AutorWpisy
- 9 września 2013 dnia 21:31 #144746
Powitać szanownych kolegów.Problem jest taki:wczoraj byliśmy z moją panią na plaży,pogoda wspaniała a że to podobno ostatnie przebłyski słońca tego lata (dzisiaj u nas leje!) miło spędzaliśmy czas.Po kąpieli i plażowaniu czas na powrót,no i tu zaczęły się problemy,po odpaleniu Nexxona i przejechaniu około 100 metrów nagle zaczął tracić obroty,kręcenie manetką gazu-zero odzewu i po chwili zgasł i stanął.Próby odpalenia-daremne.Rzut oka do zbiornika (no bo wskażnik stanu paliwa zawsze może sfiksować) paliwo jest na oko około 1 litra,rzut oka na elektrykę czyli układ zapłonowy-też wydaje się OK (niedawno wymieniona świeca i fajka).Co ciekawe manetką gazu nie daje się przekręcić (tak jakby była zablokowana),druga próba odpalenia silnik zaskoczył ale obroty ma mizerne a na dodatek zaczął kopcić czarnym dymem.Czy macie choćby blade pojęcie co jest grane???!!! PS.Rozebrałem manetkę gazu po sholowaniu do domu i linka gazu nie chce w ogóle wysuwać się z pancerza.
9 września 2013 dnia 21:34 #144747Odkręć nakrętkę przepustnicy w gaźniku
9 września 2013 dnia 21:37 #144749To na pewno zrobię ale dlaczego ta zaraza zaczęła kopcić czarnym dymem?Podejrzewam że linka gazu trzasnęła ze starości ale skąd ten czarny dym to już nie mam koncepcji.
9 września 2013 dnia 21:43 #144752może uszczelniacz zaworowy padł lub pierścienie…
10 września 2013 dnia 11:25 #144776Możliwe, że wyskoczyło zabezpieczenie iglicy/przepustnicy lub końcówka linki gazu i wpadło to do cylindra.
12 września 2013 dnia 18:43 #145028J23 napisał:
Możliwe, że wyskoczyło zabezpieczenie iglicy/przepustnicy lub końcówka linki gazu i wpadło to do cylindra.
Rzeczywiście spadło zabezpieczenie iglicy ale na szczęście nie wpadło do cylindra tylko zostało w środku przepustnicy (po założeniu docisnąłem je lekko szczypcami).Po za tym wszystko OK,przestał kopcić i jazda próbna nie wykazała żadnych odchyłek od normy.PS.Kocham deszcz,po pierwsze można pogrzebać w garażu przy bzyku a po drugie grzyby rosną!
- AutorWpisy
- Musisz się zalogować, żeby odpowiedzieć w tym temacie.