Pomoc – elektryka Malaguti F10

Dodaj nowy temat na forum

! Forum Archiwum Jednoślad.pl (2005-2010) Pomoc – elektryka Malaguti F10

Ten temat zawiera 17 odpowiedzi, ma 1 głos i był aktualizowany ostatnio przez  Anonimowy 7 lata, 3 miesiące temu.

Oglądasz 10 postów - 1 przez 10 (z 18 łącznie)
  • Autor
    Wpisy
  • #201739

    Anonimowy
    • Postów: 0

    A więc jak w temacie , niestety nie działa mi elektryka , znam się na skuterach ale takiego przypadki jeszcze nie miałem , mianowicie podczas jazdy , zwarły się kabelki do akumulatora , bezpiecznik obok akumulatora się spalił , przestały działaś światła (kierunki i stop) nie działą trąbka i starter , wymieniłem bezpiecznik na identyczny po czym, probelm nie zniknął , chciałem zobaczyć schemat na internecie , czy skuter w wiązce nie posiada jakiś bezpieczników jeszcze (świtła do jazdy działają , ponieważ prąd idzie prosto z prądnicy) proszę o szybką pomoc , bo jeździć tak nie mogę ;(( Próbowałem zmienić legulator napięcia , nic to nie pomogło ;//

    #201740

    Anonimowy
    • Postów: 0

    jak + z – się zetknie to się zazwyczaj pali elektryka cała, bynajmniej tak brejdak miał w furze..

     
    Czytaj
    REKLAMA

    Przetestuj wymarzony motocykl na TRIUMPH MOTORCYCLES FESTIVAL 2019

    Atrakcje Triumph Motorcycle Festival 2019:

    • 19 i 20.09.2019 – Motowycieczki (cena: 299 zł)
    • 21.09.2019 – Triumph Motorcycle Festival:
      • jazdy testowe Triumph
      • grill
      • 20% rabatu na odzież
    #201741

    Anonimowy
    • Postów: 0

    kondzio94,

    ale od tego jest bezpiecznik ja obstawiam że poprostu zabiło akumulator i to wszystko

    #201742

    Anonimowy
    • Postów: 0

    Zwarł się z minusem , ale był bezpiecznik i spalił się , więc nie powinno iść dalej , a co do akumulatora to jest sprawny , ponieważ sprawdźiłęm miernikiem i ładowanie też jest , ponieważ przyłożyłem kabelki do miernika i fulll gaz i pokazywało że dostaje prąd do akuumatora , dlatego to jest dziwne ;/ patrzyłem również na żarówki , żadna się nie spaliła ;/

    #201743

    Anonimowy
    • Postów: 0

    Ładowanie moze i jest ale aku nie przyjmuje prądu 🙂 Kiedyś byłem swiadkiem tego że aku robiło spiecie i piździk nie odpalał dopiero po odłaczeniu aku odpalił

     
    Czytaj
    REKLAMA

    WYPRZEDAŻ! SHELL ADVANCE AX7 4T 10W 40 teraz za 25,90 PLN

    Zapewnia doskonałe smarowanie w najbardziej ekstremalnych warunkach pracy. Doskonała czystość tłoków. Wysoka ochrona silników i skrzyń biegów. Przewyższa specyfikacje: API - SM i JASO MA2.
    #201744

    Anonimowy
    • Postów: 0

    Akumulator jest dobry , jak już pisałem , nawet jeżeli by był zepsuty , to po podwyższeniu obrotów światła zaczęły by działać , mi nawet nie działa wskazówka od paliwa , jest ciągle na 0 , macie jakieś pomysły? Prosze pomóżcie ;((

    #201745

    Anonimowy
    • Postów: 0

    działa rozrusznik?

    #201746

    Anonimowy
    • Postów: 0

    Nie działą nic, ani rozrusznik ani migacze , trąbka kontrolki(oleju, migaczy, świateł) nie działa wskazówka paliwa(ciągle na 0 a wczoraj do pełna zatankowałem) innymi słowy całkowity brak prądu , sprawdźiłem miernikiem oporność , nie ma prądu w niebieskim kablu (idzie do + na akumulatorze) jak podpene „-” do akumulatora i zaraz za nim „+” to nic się nie zwiera , brak reakcji , dopiero jak dam kabel od ładowania i dodam trochę więcej gazu , to pojawiają się iskry , czyli ładowanie jest. Muszę zobaczyć gdzie idzie ten kabel , może tam znajduje się jakiś bezpiecznik?

    #201747

    Anonimowy
    • Postów: 0

    może stacyjka ci się odłączyłaż

    #201748

    Anonimowy
    • Postów: 0

    Jest! nareszcie wszystko się rozwiązało , faktycznie problemy ze stacyjką , w kostce nóżki się połamały i nie przewodziły prądu.
    Ale wystąpił kolejny problem , niestety jak wszystko pomątowałem to przy włączeniu migacza nie ważne czy w lewo czy w prawo , migają obydwa(awaryjne) nie wiem co się dzieje , na pewno to nie przerywacz do kierunków bo tak to by ciągle świeciły , albo w ogóle.
    Jak możecie to pomóżcie, próbowałem inaczej podłączyć , ale to nic nie pomogło , z góry dziękuje.[/hide]

Oglądasz 10 postów - 1 przez 10 (z 18 łącznie)

Ups... Musisz się zalogować, lub zarejestrować żeby odpowiedzieć w tym temacie.
Przejdź do Rejestracja lub Logowanie