Pomiary - ładowanie.

Dodaj nowy temat na forum

! Forum Serwis Pomiary - ładowanie.

Ten temat zawiera , ma i był aktualizowany ostatnio przez Zdjęcie profilowe borys100 borys100 6 lata, 2 miesiące temu.

Oglądasz 3 posty - 1 przez 3 (z 3 łącznie)Oglądasz 3 postów - 1 przez 3 (z 3 łącznie)
  • Autor
    Wpisy
  • #164442 Odpowiedź
    Zdjęcie profilowe borys100
    borys100
    Użytkownik
    • Postów: 21

    Mam taki problem wykonałem pomiary według tego schematu (linki do zdjęć) wynika z niego ze gdy nie włączę świateł to wszystko jest w porządku i ładowanie jest, ale gdy włącze światła to wychodzi według tego schematu że mam zepsutą prądnice i regulator i nie ma ląd wania. Powiedźcie czemu tak się robi ?

    http://wiki.xtzclub.pl/xtz/wiki/lib/exe/fetch.php/etap1.jpg
    http://wiki.xtzclub.pl/xtz/wiki/lib/exe/fetch.php/etap2.jpg
    http://wiki.xtzclub.pl/xtz/wiki/lib/exe/fetch.php/etap3.jpg

    #164449 Odpowiedź
    Zdjęcie profilowe Deep_Nothingness
    Deep_Nothingness
    Użytkownik
    • Postów: 538

    Jeżeli masz za niskie ładowanie na obciążonej prądnicy, to może oznaczać dwie rzeczy. Albo masz tam sporo syfu (kurz, pył), który osłabia ładowanie albo stator już się zużył. Spróbuj przeczyścić prądnice, jak nic nie da, to wymień stator.

    Było, ale się zmyło:
    Zipp Quantum RS
    Toros F16
    Keeway Hurricane
    Obecnie lata:
    Romet K125
     
    Czytaj
    REKLAMA

    SUZUKI TRAVEL PACK EDYCJA SPECJALNA

    Wybierz wymarzony motocykl Suzuki. Teraz ze specjalnym pakietem wyposażenia Travel Pack.Advertisement
    #164560 Odpowiedź
    Zdjęcie profilowe borys100
    borys100
    Użytkownik
    • Postów: 21

    No to zobaczę przeczyśćże, ale mam takie pytanie czy odległość impulsatora który jest przy statorze ma wpływ na ładownie

Oglądasz 3 posty - 1 przez 3 (z 3 łącznie)Oglądasz 3 postów - 1 przez 3 (z 3 łącznie)
Odpowiedz do: Pomiary - ładowanie.
Informacje o Tobie: