Polini For Race 3 – jak wypada?
- This topic has 3 odpowiedzi, 1 głos, and was last updated 13 years, 8 months temu by
Anonim.
-
AutorWpisy
-
16 lipca 2009 dnia 16:32 #237245
Anonim
Gość- 4 533
- 89 923Postów:
Po uprzednim przeszukaniu forum, nie znalazłem przejrzystego tematu o wydechu Polini For Race 3. Prosiłbym właścicieli tego oto wydechu, bądź osób które kiedyś miały z nim do czynienia o opinie.
Mam Peugeot’a Jet Force na gaźniku, który jest jeszcze na dotarciu (wszystko seria)… Już od paru dni decyduję się na wydech, który w sobotę będę zamawiał. Co do wydechu, potrzebuję takiego, który jest uniwersalny. Wraz z wydechem, będę zamawiał Wariator i Sprzęgło, lecz to wciąż niewielki tuning… Co do cylindra 70cc… mam w planach zakupienie takowego, lecz to będzie za łądnych pare miećhów, a więc nie chce kupywać niczego pod typową 50’tke typu technigas next-r lub leovince tt, bo jak zrobie większy tuning to znów będę musiał zmieniać wydeszki. Niestety nie mogę nic wziąść 'rasowego’ pod 70ccm bo jeżdzenie pół roku na takim wydechu, bez dobrego tuna może też mi zamulić skuta. Tak więc potrzebuję naprawde coś uniwersalnego.
Po wygłoszeniu tematu 'jaki tłumik’ padło kilka sugestii na Polini For Race 3, którym się nieco zainteresowałem. Na mielochu piszę, że jest on dobry do totalnej serii jak i mocnego tuna. Z tą samą opinią można było się spotkać w niektórych tematach, ale jak jest naprawde??
Czy ten wydech będzie dobry do totalnej serii, i będzie potem tak samo dobry do lekkiego tuningu, jak i po zmianie cylkaż
Ponadto, czy ktoś mi może powiedzieć coś o brzmieńiu tego tłumika bo słyszałem kilka nieciekawych opiniiż
I jak go widzicie na tle Technigas RS II, czy też Yasuni Z/R, czy nie lepiej zainwestować w coś 'słabszego’ ?
aaa i najważniejsze: słyszałem że jest to wydech racingowy jaki by nie był i 'działa’ tylko na wysokich obrotach a więc się uaktywania tylko od góry… jak z tym jestą Czy z miejsca nie będzie miał dobrego startu ?
Z góry dziękuje za wszystkie drobne sugestie, a już będę total wdzięczny za jakieś konkretne rozpisanie co i jak i dlaczego )
Trzymajcie się, pozdro!
17 lipca 2009 dnia 07:09 #237246Anonim
Gość- 4 533
- 89 923Postów:
na 50ccm bd chodził każdy wydech wszystko to tylko kwestia regulacji. Wiesz zależy na jakim poziomie bd robił ten tuning. myślę że ten wydech polini był by dobry nawet do midracinga 🙂 Napisz jaki chcesz robić tuning. I wydech jak dobrze wyregulujesz to Ci skutera nie zamuli 😛
17 lipca 2009 dnia 11:00 #237247Anonim
Gość- 4 533
- 89 923Postów:
Tuning?
A więc wraz z tłumikiem zamówię wario Malossi Multiwar…
Potem za jakieś 2 tyg. sprzęgło Polini
No i następnie za miecha gaźnik 17,5mm i stożek
I to by chyba było na tyle. Potem z biegem przypływu hajsu zakupiłbym cylinder ale to już dalsze nieokreślone plany…
18 lipca 2009 dnia 12:59 #237248Anonim
Gość- 4 533
- 89 923Postów:
Heh ale mam do ciebie złą wiadomość .. Nie ma wydechów Polini FR3 Do JetForce
chyba że niedawno wprowadzili ( w co bardzo wątpię ) A wydech to jedynie Laser x-pro lub Polini Evolution ewentualnie Tecnigas RS II bo nic innego nie ma … niestety
1.Polini Evolution
2.Tecnigas RSII
3.Laser x-proranking w mocy bo nic innego z dobrych wydechów do JetForce nie ma ❗ I nie wiem czy wiesz ale Malossi Sport 70 baaaardzo qale to baaaardzo dobrze współpracuje z Laser x-pro 🙄
-
AutorWpisy
- Musisz się zalogować, żeby odpowiedzieć w tym temacie.