Po umyciu KTM nie pali ze startera

Wyświetla 1 wpisy z $
  • Autor
    Wpisy
    Kieblero
    Uczestnik
    • 2
    • 3Postów:

Witam. Posiadam crossa KTM LC2 125 2t z elektrycznym starterem. Od niedawna jestem jego właścicielem. Po szlifie postanowiłem umyć motor z błota po czym wystąpił problem z odpaleniem. Na pycha motor pali od strzała. Rozrusznik coś tam niby kręci i strasznie trzeszczy ale KTM nie pali. Akumulator naładowany i w pełni sprawny. Podczas próby odpalenia jest spadek napięcia na akumulatorze. Przed myciem nie było żadnego problemu z odpaleniem, kręcił od razu. Ktoś wie w czym może być problem?

Wombat
    Moderator
    • 55
    • 22 406Postów:

zwarcie. gdzies jest woda.

skuter
    Uczestnik
    • 0
    • 24Postów:

myłeś myjką ciśnieniową?, sprawdź połączenia kablowe, jak to była myjka to prawdopodobnie woda dostała się do zabepieczeń przeciwwilgociowych, powinieneś mieć kostki opakowane w takie gumowe otuliny. Myjka jak to była ona ma dużą siłe mogła Ci też poluzować kable.

skuter
    Uczestnik
    • 0
    • 24Postów:

Piszesz że rozrusznik strasznie trzeszczy, jeśli się zgłasza to powodem moze być zalany wodą rozrusznik. Rozruszniki są zabezpieczone antywilgociowo, mają uszczelkę, mogła puścić i zalałeś rozrusznik, stawiam bardziej na to, Jak pisałem wyżej sprawdź też kable.

Wyświetla 1 wpisy z $
  • Musisz się zalogować, żeby odpowiedzieć w tym temacie.
Back to top button