[P]Jazda na skuterze na papierach z poprzedniego.

Wyświetla 1 wpisów z $
  • Autor
    Wpisy
    Miekkiciagutek
    Użytkownik
    • 3
    • 13Postów:

Witam, kupiłem jakiś czas temu skuter w którym zatarł się silnik, ogólnie rzecz biorąc jest to już złom, znajomy ma na sprzedaż swojego do którego trzeba wrzucić kilka części z mojego. Będę mógł jeździć na tym skuterze jeżeli przełożę tablice rejestracyjna, na moich starych dokumentach ? Ponieważ ubezpieczenie oraz przerejestrowanie to nie małe kwoty a niedawno na to pieniądze już wydałem. Oczywiście spiszę z nim umowę kupna itd. Dodam że to są te chińskie skutery 4 suwowe które nie wiele się od siebie różnią.

Rurek
    Użytkownik
    • 18
    • 179Postów:

no nie, bo w dowodzie rej masz zawarty nr vin nawet jeśli przełożyłbyś tablicę do tamtego to nic nie bedzie się zgadzać. Właścicielem w dowodzie będzie Twój kolega, a nr Vin będzie inny.

Krupek
    Uczestnik
    • 7
    • 1 126Postów:

Ubezpieczenie przechodzi chyba automatycznie na nowego właściciela po przerejestrowaniu pojazdu tak wiec jedno odchodzi a 100zł na nowe tablice to praktycznie nawet kieszonkowym nie można nazwać wiec nie rób z siebie dziada i zrób co trzeba

Miekkiciagutek
    Użytkownik
    • 3
    • 13Postów:

@Krupek , ale on swojego nie ma ubezpieczonego.

Anonim
    Nieaktywny
    • 2
    • 2 000Postów:

Ale sobie kolego narobisz brudu, jak w coś tym pacniesz…

Miekkiciagutek
    Użytkownik
    • 3
    • 13Postów:

Dobra to po prostu zrobimy tak że wszystko przełożymy do mojej ramy i po kłopocie, dzięki za odp 🙂

Deep_Nothingness
    Użytkownik
    • 9
    • 538Postów:

Życzę powodzenia przy przeglądzie. Jeżeli trafisz na służbistę, to nie dość, że nie dostaniesz przeglądu, to jeszcze zostaną powiadomione odpowiednie organa. Z tego co mi wiadomo, to diagnosta odpowiada za przegląd jaki wydaję. A nikt o zdrowych zmysłach, nie podpisze się pod przeglądem pojazdu z fermentem w dokumentach. Nie radzę kombinować, jak to się mawia oszczędny płaci dwa razy.

Wyświetla 1 wpisów z $
  • Musisz się zalogować, żeby odpowiedzieć w tym temacie.
Back to top button