Pierwszy skuter 50ccm,czy 125ccm?

Wyświetla 1 wpisów z $
  • Autor
    Wpisy
    Zyla
    Uczestnik
    • 2
    • 5Postów:

Witam. Chcę kupić sobie pierwszy skuter. Zastanawiam się nad. 50ccm lub 125ccm i pytanie moje czy 125ccm nie będzie za mocna na niedoświadczonego kierowcę? Co o tym sądzicie?

Freeb
    Uczestnik
    • 10
    • 157Postów:

Hey, jeśli możesz jeździć 125 to kuouj 125. Patrząc po sobie. Kupilem 2 lata temu 50cc bo na 125 jeszcze prawko nie pozwalalo. Teraz bujam się z przerabianiem cylindra gazniki itd. Zamiast wsiadac i jechać. 🙂

O ile na 50cc złapałem brawdziwego bakcyla. Tak po jakims czasie zabraknie Ci mocy i bedziesz chcial cos wiecej. A nawiasem mówiąc miedzy 50cc a 125 az tak duzej roznicy nie ma. Zwlaszcza przy sprzetach z mniejszym gabarytem.

Zyla
    Uczestnik
    • 2
    • 5Postów:
    Wombat
    Moderator
    • 55
    • 22 116Postów:

nie za tyle wg mnie. 11 lat i mocno chiński rodowód i jeszcze wada bo gaśnie. a cena jak za złote zęby.zn ja bym tyle za niego nie dał.

Zyla
    Uczestnik
    • 2
    • 5Postów:

Przeglądając internet to widzę,że po tyle chodzą takie skutery :/

M2020
    Uczestnik
    • 3
    • 7Postów:

Nawet nie myśl o 50tce. 125 to jest żadna petarda ale jeździ w miarę fajnie. Gdyby nie (sensowna!) zmiana przepisów to nigdy bym nie wsiadł na jednoślad bo 50tki nie mają sensu. 125 to taki przyzwoity motorek na codzień.
    Ps. Dzięki tej zmianie przepisów po ogarnięciu 125tki (taaak, mam pj kat. B ale umiem mityczny przeciwskręt) następnym celem jest Piaggio mp3 500 (też na kat B)

Wombat
    Moderator
    • 55
    • 22 116Postów:

przy budżecie około 3 tys szykał bym czegoś chłodzonego cieczą i „zabudowanego” – GTS, Downtown/GrandDink, Phanteon, SH, burgman, jakas yamaha, piaggio x8/x9/xevo.. nawet starsze o rok czy dwa bo tu już kluczowy jest stan a nie wiek.
    CHyba że koniecznie chcesz takiego powietrzaka. Wtedy bym szukał czegoś bardzo popularnego – agility 125, fiddle II, People.
    Tyle że teraz nic nie ma. Sezon startuje i wszytko 125 co jeździło powoli znikło z rynku juz kupione. W sumie jedna firma sie na allegro ogłasza że ma dużo ale to handlarze wiec to by trzeba dokładnie na miejscu oglądać.

Zyla
    Uczestnik
    • 2
    • 5Postów:

Te propozycje co podałeś to większość ich jest dużymi/masywnymi skuterami,a ja potrzebuję coś zwinnego do jazdy po mieście,czasami między samochodami w korku itp

Wombat
    Moderator
    • 55
    • 22 116Postów:

kymco agility, kymco people, sym fiddle, piaggio beverly, honda sh, sym hd.
    poza tym z tych co wymieniłem zabudowanych to świetnie sie jeździ w korku. to nie sa lochy po 230kg klasy MaxSym, Xciting 500 czy burgman 650.

Wyświetla 1 wpisów z $
  • Musisz się zalogować, żeby odpowiedzieć w tym temacie.
Back to top button