Pierwszy motorower na wiosne

Wyświetla 1 wpisów z $
  • Autor
    Wpisy
    QueZZ12
    Użytkownik
    • 1
    • 3Postów:

Witam, mam 14 lat, 60kg wagi, 180cm wzrostu i planowałem kupić sobie na wiosnę motorower na prawku AM (Mój budżet-ok 4900-5000zł). Narazie myślałem o ZiPP Pro GT
    i Romet’cie RR 50, ale potrzebuję Waszego zdania na ten temat. Nie ma być on szybki, jedynie do ok. 50 km/h. Wiem, że to chinole, ale myślę, że chinol dla początkującego jest w sam raz.

Pozdrawiam,
    QueZZ12

Anonim
    Nieaktywny
    • 27
    • 2 984Postów:

Chinol jest w sam raz na początek, ale zadaj sobie pytanie czy za taką cenę opłaca się go zakupić? Za kilka stów więcej dostaniesz np. Kymco Pipe…

QueZZ12
    Użytkownik
    • 1
    • 3Postów:

Wyglądem trochę mi się nie podoba i jednak jest za drogi bo samo prawko kosztuje 700-1500zł więc nie będzie mnie stać. Jakieś propozycje?

Pozdrawiam,
    QueZZ12

Anonim
    Nieaktywny
    • 27
    • 2 984Postów:

Ja w życiu nie zapłaciłbym 5 tys. za wątpliwej jakości wyrób chińskiej myśli technicznej. Rozumiem jeszcze 3 tys. czy 3,5 tys., rozumiem, że jesteś napalony na wygląd, ale ścigacz pomykający 50 km/h jest nieco śmieszny, nie uważasz?

BTSJakub
    Użytkownik
    • 6
    • 47Postów:

lucek co prawda to prawda. Ten motorower na seri ci poleci 50 ale trochę czasu minie zanim osiągnie tą prędkość.

degename
    Uczestnik
    • 8
    • 988Postów:

Ja bym brał Rometa RR. Jeśli chcesz nowego. Bo jak nie koniecznie musi być nowy to można zaszaleć i pójść w Reju RS2

QueZZ12
    Użytkownik
    • 1
    • 3Postów:

Myślę, że jednak po mieście rzadko kiedy, rozpędzę się do 50km/h, ale dziękuję za odpowiedzi 🙂

marekcymbuch
    Użytkownik
    • 1
    • 16Postów:

Parę lat temu za taką kasę kupiłem nowego, powystawowego Peugeota Trekkera.
    Jak chcesz kupić chińczyka to najlepiej z marketu za 1700zł, jakościowo są takie same jak te droższe.
    I markowe i chińskie czasem się popsują ale:
    1.do markowego części kupisz dużo drożej, ale będą one miały parametry takie jak w nowo produkowanych egzemplarzach
    2.markowego rozkręcisz 50 razy i 50 razy złożysz, w chinolu przy pierwszym składaniu będą łamać się plastiki i zrywać gwinty
    3.droższy w zakupie części markowy w sumie okaże się znacznie tańszy w eksploatacji
    4.markowego praktycznie sprzedasz od ręki
    Jak masz 4000zł i kupujesz używkę to kupujesz taką za 3000zł a pozostały tysiak przeznaczasz na przywrócenie jej minionej świetności, naprawdę warto

rabster
    Użytkownik
    • 0
    • 41Postów:

blagam tylko nie zipp pro 50. tam jest wiecej plastiku niz wszystkiego innego. Ja mam barton firefox i jest swietny. a ty popacz se.ja bym ci proponowal barton sprint bo moj kolega ma 2m i w sam raz jest dla nie . oto moj barton
    http://www.youtube.com/watch?v=V4u_9nvjaaY Daj suba;D

Krisoo
    Użytkownik
    • 2
    • 27Postów:

rabster napisał:

blagam tylko nie zipp pro 50. tam jest wiecej plastiku niz wszystkiego innego. Ja mam barton firefox i jest swietny. a ty popacz se.ja bym ci proponowal barton sprint bo moj kolega ma 2m i w sam raz jest dla nie . oto moj barton
    http://www.youtube.com/watch?v=V4u_9nvjaaY Daj suba;D

Powiedział człowiek, który jeździ w pełni obudowanym plastikiem skuterze.

Wyświetla 1 wpisów z $
  • Musisz się zalogować, żeby odpowiedzieć w tym temacie.
Back to top button