Piaggio fly 50/80 nie jedzie wiecej niz 65km/h

Wyświetla 1 wpisów z $
  • Autor
    Wpisy
    Piotr Zieliński
    Uczestnik
    • 7
    • 20Postów:

Mój skuter piaggio fly 50 4t przerobiony na 80 polini ma fajne przyspieszenie lecz nie jedzie wiecej niz 65km/h. Z tego co wiem taka yamaha aerox z dobrym tuningiem moze jechac nawet 100km/h. Blokade na module CDI mam zdjętą. Czy moze byc w nim jeszcze jakas blokada/ogranicznik predkosci ? Dodam jeszcze że zmieniałem wariator na polini i sa w nim rolki 5.5g.

Wombat
    Moderator
    • 55
    • 22 480Postów:

a pasek na wariatorze chodzi ci na samą góre? robiłeś kreske flamastrem?
    bo jeżeli nie wchodzi to kwestia regulacji a jeżeli wchodzi a pasek jest prawidłowy to jest to kwestia przełozeń. o ile oczywiście się odpowiednio wkręca..itd
    Poza tym yamaha aerox o jakiej myslisz to silnik 2T a nie 4T wiec z definicji mocniejszy – zwłaszcza po wymianie cylindra na jakiś mocny

Piotr Zieliński
    Uczestnik
    • 7
    • 20Postów:

Nie sprawdzałem czy pasek wkręca sie na samą góre. Kiedy zrobic tą kreske ?

Wombat
    Moderator
    • 55
    • 22 480Postów:

najlepiej kiedy się nie kręci
    robisz kilka kresek po promieniu wariatora a pasek je ściera – ile zetrze tyle wchodzi.
    Jak się okaże że ci brakuje z 1cm do górnej krawędzi lub więcej to znaczy że to nie jest max

Piotr Zieliński
    Uczestnik
    • 7
    • 20Postów:

A jeżeli pasek wkręca się na maksa, to co może być jeszcze jakąś blokadą lub czymś co uniemożliwia mu zwiększenie tej prędkości?

Wombat
    Moderator
    • 55
    • 22 480Postów:

wiele rzeczy, dwie inne już napisałem wczesniej. ale zacznij od sprawdzenia paska na wario

Piotr Zieliński
    Uczestnik
    • 7
    • 20Postów:

Mogę odpalić skuter bez zamykania i zakręcania przekładni, czy musze ją założyć, skręcić i wtedy dopiero odpalić skuter ? Odpala na rozrusznik.

Wombat
    Moderator
    • 55
    • 22 480Postów:

lepiej złożyć i się normalnie przejechać

Piotr Zieliński
    Uczestnik
    • 7
    • 20Postów:

Dziś odkręciłem całą przekładnie, no i pasek wkreca sie na samą góre.

Wombat
    Moderator
    • 55
    • 22 480Postów:

to ile ci tego niezmazanego flamastra zostało?

Piotr Zieliński
    Uczestnik
    • 7
    • 20Postów:

Nic właśnie, cały marker został zmazany

Wombat
    Moderator
    • 55
    • 22 480Postów:

jest opcja że pasek jest za długi i nie schodzi do końca na korektorze
    albo np to:
    http://www.jednoslad.pl/forums/topic/piaggio-fly-50-4t-blokada/

Piotr Zieliński
    Uczestnik
    • 7
    • 20Postów:

Według mnie, pasek jest źle ułożony na wariatorze, troszke za wysyko. A z drugiej strony na korektorze jest za nisko. Musze wariator rozkrecic i pasek jeszcze raz zalozyc. Dam znać czy cos sie w tej sprawie zmieniło.

pavianek
    Uczestnik
    • 17
    • 32Postów:

To powodzenia hehe. Chcialbym to widziec jak inaczej zakladasz pasek troche niezej lub wyzej….
    Z Taojego opisu wynika ze jest wrecz perfekcyjnie.
    Zmieniles sobie cylek (o ile to sam robiles) z 50 na 80 a nie wiesz jak chodzi pasek na wario?

Piotr Zieliński
    Uczestnik
    • 7
    • 20Postów:

Nie ja zmieniałem ten cylinder tylko dałem skuter do serwisu. A jak to w serwisach bywa, robia to na odpierdol. Nie czulem sie na to zeby samemu zmienic cylinder, a nie mialem zadnego znajomego co by mi to zrobil a serwis to ostatecznosc wiec tam go oddalem.

Wyświetla 1 wpisów z $
  • Musisz się zalogować, żeby odpowiedzieć w tym temacie.
Back to top button