Peugeot LOOXOR nie odpala

Dodaj nowy temat na forum

! Forum Serwis Peugeot LOOXOR nie odpala

Ten temat zawiera 21 odpowiedzi, ma 4 głosy i był aktualizowany ostatnio przez Zdjęcie profilowe Szumek811 Szumek811 3 tygodnie temu.

Oglądasz 10 postów - 11 przez 20 (z 22 łącznie)
  • Autor
    Wpisy
  • #673848
    Zdjęcie profilowe Szumek811
    Szumek811
    Użytkownik
    • Postów: 139

    To nie perpetummobile aby nie działało, o ile jest paliwo, powietrze i sprężanie musi dojść do zapłonu. Jeżeli świeca jest mokra to układ paliwowy możemy w teorii wykluczyć ale sprawdź zawór membranowy. Znajdź przy module zapłonowym przewód od „gaszenia” u mnie to czarno-biały i odłącz go, potem kopnij i sprawdź czy odpali. Chodzi o przewód, który idzie od modułu do stacyjki. Sprawdź też czy na magnecie jakimś cudem nie scieło klina i wtedy iskrę masz ale nie w tym miejscu co potrzeba.

    • Odpowiedź ta została zmodyfikowana 3 tygodnie temu przez Zdjęcie profilowe Szumek811 Szumek811.
    Szumi
    • Odpowiedź ta została zmodyfikowana 3 tygodnie temu przez Zdjęcie profilowe Szumek811 Szumek811.
    #673856
    Zdjęcie profilowe Grzesiek
    Grzesiek
    Użytkownik
    • Postów: 12

    Gaźnik przełożony do innnego skutera i zapala bez problemu , przełożyłem tez dziś moduł , cewkę i stator od innego działającego skutera nic nadal nie zapala
    Kil także nowy

    Rider 111
     
    Czytaj
    REKLAMA

    Kup motocykl Triumph i zyskaj do 25%

    Wyprzedaż Triumph w ramach akcji Używany Gwarantowany. Skontaktuj się z autoryzowanym dealerem i kup sprawdzony motocykl z niewielkim przebiegiem bez ryzyka. Skorzystaj także ze specjalnych rabatów w ramach wyprzedaży nowych motocykli z rocznika 2019.
    #673857
    Zdjęcie profilowe Szumek811
    Szumek811
    Użytkownik
    • Postów: 139

    Czy odłączyłeś przewód odpowiedzialny za gaszenie silnika od modułu ?

    Szumi
    #673858
    Zdjęcie profilowe Wombat
    Wombat
    Moderator
    • Postów: 18 789

    ale gaźnik po każdym przełozeniu w zasadzie nalezy wyregulowac do innego silnika. to nie żarówka że przekładasz i świeci zawsze tak samo.
    to że przełożony w jedna strone działa nie znaczy że przełozony w drugą też zadziała. wiec to nie jest powód do diagnozy że z gaźnikiem jest wszystko ok. chyba że przekładasz miedzy identycznymi silnikami o identycznej konfiguracji a nawet zużyciu

    • Odpowiedź ta została zmodyfikowana 3 tygodnie temu przez Zdjęcie profilowe Wombat Wombat.
    ziuuummmm…. (nie bije piany na PW)
    • Odpowiedź ta została zmodyfikowana 3 tygodnie temu przez Zdjęcie profilowe Wombat Wombat.
    #673861
    Zdjęcie profilowe Grzesiek
    Grzesiek
    Użytkownik
    • Postów: 12

    Tak i nadal nic

    Rider 111
     
    Czytaj
    REKLAMA

    Torba motocyklowa Junak. Kup teraz

    Jesteś fanem marki Junak i szukasz uniwersalnej torby, którą możesz zabierać ze sobą wszędzie gdzie tylko zechcesz.
    #673863
    Zdjęcie profilowe Grzesiek
    Grzesiek
    Użytkownik
    • Postów: 12

    Wiem ze gaźnik zawsze trzeba regulować ale po podlaniu benzyny powinien Chwile chociaż załapać chyba ze się myle

    Rider 111
    #673870
    Zdjęcie profilowe Wombat
    Wombat
    Moderator
    • Postów: 18 789

    a zmierz tą kompresje jeszcze raz. porządnie, manometrem.

    ziuuummmm…. (nie bije piany na PW)
    #673871

    Przemysław
    Użytkownik
    • Postów: 34

    A spróbuj zatkać gaźnik ręką i wtedy odpalaj czy da oznaki życia.

    #673872
    Zdjęcie profilowe Szumek811
    Szumek811
    Użytkownik
    • Postów: 139

    Co miałoby dać zatkanie filtra jak nawet po zastosowaniu plaka czy podlania paliwa wprost do cylindra nie daje oznak życia ?

    Szumi
    #673877

    Przemysław
    Użytkownik
    • Postów: 34

    A czemu nie daje oznak życia skoro z opisu wynika że ma wszystko co potrzebne aby te oznaki dać??

Oglądasz 10 postów - 11 przez 20 (z 22 łącznie)

Ups... Musisz się zalogować, lub zarejestrować żeby odpowiedzieć w tym temacie.
Przejdź do Rejestracja lub Logowanie