Peugeot Jet Foce TSDI na wtrysku – problem z odpalaniem

Dodaj nowy temat na forum

! Forum Archiwum Jednoślad.pl (2005-2010) Peugeot Jet Foce TSDI na wtrysku – problem z odpalaniem

Ten temat zawiera 8 odpowiedzi, ma 1 głos i był aktualizowany ostatnio przez  Anonimowy 7 lata, 11 miesiące temu.

Oglądasz 9 postów - 1 przez 9 (z 9 łącznie)
  • Autor
    Wpisy
  • #204943

    Anonimowy
    • Postów: 0

    Witam wszystkich,
    tak jak w temacie mam problem z odpalaniem tego skutera, a oto dokładny opis co się z nim dzieje:

    gdy chcę go odpalić to po przekręceniu kluczyka wszystko działa jak należy ale gdy nacisnę na hamulec zaczyna szybko pulsować kontrolka migaczy (jak nacisnę cokolwiek innego też się tak dzieje) i po naciśnięciu startera nic się nie dzieje.

    Jeśli wiecie coś na ten temat lub wam też się to przytrafiło proszę napiszcie.

    Z góry thx i pozdrawiam 🙂

    #204944

    Anonimowy
    • Postów: 0

    Masz rozładowany akumulator.

    Naładuj akumulator, a następnie w wolnej chwili wyczyść styki na przewodach(szczególnie przy bezpieczniku, kablach idących od magneta, rozrusznika; najlepiej wszystko poczyść).

     
    Czytaj
    REKLAMA

    SŁONECZNA OFERTA SUZUKI

    AdvertisementStreet czy Adventure? Teraz w tej samej cenie!
    #204945

    Anonimowy
    • Postów: 0

    Ale ja kupiłem nowy akumulator i czyściłem większość styków

    #204946

    Anonimowy
    • Postów: 0

    możliwe ze jakieś zwarcie/ bezpiecznik

    #204947

    Anonimowy
    • Postów: 0

    Ewidentnie coś gdzieś nie łączy lub rozładowany akumulator lub jedno i drugie!

    Sprawdź, czy wszędzie wszystko jest dobrze popodłączane 😉

     
    Czytaj
    REKLAMA

    UNIWERSALNE KUFRY BOCZNE. KOMPLET ZA 529,00 zł. Darmowa wysyłka

    Uniwersalne motocyklowe kufry boczne ADV wraz ze stelażami w zestawie. Wykonane z lekkiego, wytrzymałego i odpornego na uderzenia polipropylenu. Posiadają elementy odblaskowe. Zamykane na zamek. Dwa kluczyki w komplecie. Wysyłka w 24h.
    #204948

    Anonimowy
    • Postów: 0

    albo jakieś błędy w komputerze …

    #204949

    Anonimowy
    • Postów: 0

    Adverion napisał:

    albo jakieś błędy w komputerze …

    dokładnie.. sprawdź błędy w kompie, jeżeli nic nie wykaże to zbadaj:

    -napięcie akumulatora(najlepiej miernikiem) wtedy będzie pewność że jest dobry,
    -przewody elektryczne cewki zapłonowej,
    -inne przewody i centralę ECU czyli wszystkie styki wychodzące i wchodzące do niej

    potem pisz dalej co się dzieje.

    #204950

    Anonimowy
    • Postów: 0

    spalone były bezpieczniki pod siedzeniem

    #204951

    Anonimowy
    • Postów: 0

    :573: :573: :573: :573: :573:

    Następny topic, gdzie na końcu okazuje się, że to największa podstawa z podstaw do sprawdźenia!

    Zamykam – Jacob555

Oglądasz 9 postów - 1 przez 9 (z 9 łącznie)

Ups... Musisz się zalogować, lub zarejestrować żeby odpowiedzieć w tym temacie.
Przejdź do Rejestracja lub Logowanie