peugeot elystar prędkościomierz

Dodaj nowy temat na forum

! Forum Skutery peugeot elystar prędkościomierz

Ten temat zawiera 4 odpowiedzi, ma 3 głosy i był aktualizowany ostatnio przez  Mirek Nowakowski 2 tygodnie, 1 dni temu.

Oglądasz 5 postów - 1 przez 5 (z 5 łącznie)
  • Autor
    Wpisy
  • #659943
    Zdjęcie profilowe bambo225
    bambo225
    Użytkownik
    • Postów: 60

    Witam mam problem z prędkościomierzem jak jadę jest ok wszystko dobrze wskazuje
    jak wjadę na jakieś wyboje lekki dołek zegary idą na dół i zapalają się wszystkie kontrolki

    wymieniałem na drugi licznik i to samo wymieniłem drugi ślimak z prędkościomierzem elektroniczne i tak samo
    chyba nie są 2 zegary walnięte albo dwa ślimaki z prędkościomierzem
    jak w dołki wjadę to się tak dzieje jak by przewód nie łączył jakiś do zegarów jest podpięte ścisło przewód od ślimaka elektroniczny tez na sztywno podpięty jest
    peugeot elystar 80 prędkościomierz

    #659944
    Zdjęcie profilowe ixion
    ixion
    Użytkownik
    • Postów: 207

    Skoro wymieniłeś cały licznik wraz z kontrolkami i dalej jest to samo, to sprawdź cała instalacje elektryczną, sprawdź kable od akumulatora i dalej w stronę licznika, kostki też, z jednej strony wygląda to jak brak napiecia na licznik na ułamek sekundy, co powoduje jego szybki reset, ewidentnie od wstrząsu, licznik jest niezależnym urządzeniem, nie potrzebuje do działania żadnych innych urządzeń po za czujnikami z których odczytuje parametry, więc trzeba zacząć od sprawdzenia czy zasilanie licznika jest ok, czy żaden z czujników nie robi np zwarcia(można po koleji odłączać po jendym i testować w jeździe), sprawdź czy światła też przygasają kiedy licznik się wyłącza, może regulator napięcia.

    #659954
    Zdjęcie profilowe bambo225
    bambo225
    Użytkownik
    • Postów: 60

    Światła nie wiem bo to się dzieje podczas jazdy
    wcześniej był taki sam problem tylko potrafiło się tak zrobić że jak stał w miejscu i dałeś gazu to wskazówka licznika się przekręcała
    dałem drugi licznik było to samo więc kupiłem nowy przewód ze ślimakiem i teraz jest ok na 2 licznikach
    tylko na tych dołkach jak by nie łączyło coś i resetuje się wszystko km i godzina regulator napięcia mam drugi nie podłączałem go jeszcze
    dobra to poddaje żeby przewody od całej kostki posprawdzał jakiś elektryk

     
    Czytaj
    REKLAMA

    Odkryj Stylowe Jeansy Motocyklowe City Nomad

    Polska marka, polska produkcja! Zero kompromisów. Najwyższa jakość i zaawansowane technologie. Wykonane z użyciem włókien 100% DuPont™ Kevlar®. Komplet certyfikowanych protektorów SAS-TEC® z regulacją położenia. Dopasowany krój i nowoczesny design. Poczuj styl, bezpieczeństwo i komfort!
    #660257
    Zdjęcie profilowe bambo225
    bambo225
    Użytkownik
    • Postów: 60

    Witam już ogarnąłem wszystko
    jeden z czerwonych kabli przy akumulatorze
    wisiał na włosku mam 3 czerwone i 2 czarne jeden czerwony ledwo siedział aż wreszcie się urwał podłączyłem na nowo wszystko i jest ok
    wszystko działa

    #665330

    Mirek Nowakowski
    Użytkownik
    • Postów: 20

    U mnie wszystko działa lecz nie pokazuje prędkości jak sprawdzić ślimak elektroniczny czy działa

Oglądasz 5 postów - 1 przez 5 (z 5 łącznie)

Ups... Musisz się zalogować, lub zarejestrować żeby odpowiedzieć w tym temacie.
Przejdź do Rejestracja lub Logowanie