Paliwo w baku.
- This topic has 6 odpowiedzi, 5 głosów, and was last updated 9 years, 7 months temu by
benekpe.
-
AutorWpisy
-
10 lipca 2013 dnia 12:52 #134335
witam
mam problem
mam paliwo w baku ale z wężyka się nie leje
próbowałem ciągnąc i tylko się przyssałem
gdy dmucham to powietrze dociera do bakuwężyk nie wychodzi z baku bezpośrednio
10 lipca 2013 dnia 13:42 #134355Wymień filtr paliwa jesli jest papierowy. Wyczysć jeśli rozbieralny.
10 lipca 2013 dnia 14:34 #134368Fachowcy !!! to działa na zasadzie podciśnienia, zassać możesz jedynie wężyk do podciśnienia i wtedy poleci paliwo
10 lipca 2013 dnia 16:00 #134392Dobrze napisane Andrzej!
Ja do serwisowania pierdzikółek swoich znajomych z kranikami podciśnieniowymi (szybkiego napełniania gaźnika benzyną bez mozolnego kopania lub zbędnego mielenia rozrusznikiem, jak i np. spuszczania starej, zwietrzałej *cieczy* ze zbiorników) używam… odkurzacza. 🙂
Wystarczy podłączyć wlot zasysania odkurzacza do wężyka podciśnienia, uszczelnić palcem czy taśmą, włączyć zasilanie i… samo płynie. 😀10 lipca 2013 dnia 18:27 #134437I mamy BUM!!!
Paliwo i jego opary dostaną sie do silnika odkurzacza, a w nim iskrzy komutator i szczotki… Potem masz odrzutowy odkurzacz 😉10 lipca 2013 dnia 19:26 #134473Sympatyczny kolego… *benekpe*. 🙂
Ile Ty masz lat… trzynaście, czternaście, może piętnaście, a może już jednak trochę więcej!
A wystarczyło przeczytać cały mój tekst ze zrozumieniem. 😛
Skorzystaj może teraz jeszcze z opcji edycji, bo poszedłeś tutaj w długą niczym hostessa po dragach. 😀Sterowany podciśnieniowo zawór paliwa (podciśnienie działa jako włącznik przepływu paliwa), nie napisałem… odsysać odkurzaczem paliwo ze zbiornika, no litości!
Widzisz, niechcący pokazałeś się z tej drugiej, lepszej strony, a trochę szkoda. 😛Ale nawet jak miałbyś rację, to zapytam dlaczego nie ma lawinowych wybuchów zbiorników paliwa samochodów benzynowych z elektrycznymi pompami paliwa?! Każda elektryczna pompa paliwa ma przecież wirnik, komutator i szczotki też ma i pracuje tłocząc paliwo przez samą siebie!
Zapalają się jednak tylko… opary paliw i pyłów potraktowane ogniem, wyładowaniem elektrycznym, itd. Stąd wybuchy gazu, rozerwania zbiorników przy np. spawaniu ich bez stosowania się do zasad BHP, sprawdzaniu wzrokowo poziomu paliwa w zbiorniku np. zapalniczką. 🙁
Jest to czasem skrajna niewiedza, a często to niestety zwykła głupota człowieka, słowem… BEZMÓZGOWIE !Napisz może już kolejny swój post bardziej z sensem, chyba, że Twoją wypowiedź w tym temacie mam traktować jako *odbijany* za zwrócenie Ci uwagi odnośnie możliwości stosowania zamiennika cudzysłowu.
Trzymaj się ciepło i Ty to jednak… nie używaj odkurzacza. 🙂Faktycznie, droga młodzieży, odkurzacz to jeszcze chyba nie dla Was, a odsysanie ustami paliwa ze zbiornika bardzo szkodzi szkliwu zębów, zresztą zapytajcie o to swoich rodziców, minione lata osiemdziesiąte się kłaniają. 🙂
Paliwo ze zbiornika odsysać odkurzaczem, o kur…a, stary już jestem, ale na to jeszcze nie wpadłem! 😛
Edytowano i uzupełniono wpis (godzina 21:55 i 22:18_link)
Jednak masz rację… *benekpe*.
Bardzo Cię przepraszam za swoje niepoważne rozważania.
Dziękuję za zwrócenie mi uwagi na moje nieuctwo i prostactwo.
Jeszcze raz przepraszam i spokojnej nocy życzę.A dla innych osób, które chcą jednak wiedzieć więcej polecam to:
http://autokult.pl/2013/03/21/niskocisnieniowe-pompy-paliwa-budowa-i-dzialanie
10 lipca 2013 dnia 19:44 #134479Metros napisał:
Sympatyczny kolego… *benekpe*. 🙂
Każda elektryczna pompa paliwa ma przecież wirnik, komutator i szczotki też ma i pracuje tłocząc paliwo przez samą siebie!Mylisz kolego pompę i układ ją napędzający.
Kreujesz się na forumowego wszechwiedzącego guru, a tymczasem piszesz o rzeczach, o których masz blade pojęcie…
Jałowa w twoim wykonaniu polemika jest żenująca.
Może prześpij się, niech emocje ochłoną. -
AutorWpisy
- Musisz się zalogować, żeby odpowiedzieć w tym temacie.