Ferro 901 4T – pali olej, dym leci z odmy, brakuje mu siły,

Dodaj nowy temat na forum

! Forum Serwis Ferro 901 4T – pali olej, dym leci z odmy, brakuje mu siły,

Ten temat zawiera 1 odpowiedź, ma 1 głos i był aktualizowany ostatnio przez Zdjęcie profilowe  Anonimowy 4 lata, 8 miesiące temu.

Oglądasz 2 posty - 1 przez 2 (z 2 łącznie)
  • Autor
    Wpisy
  • #170308

    Radzio Pikul
    Użytkownik
    • Postów: 1

    Ostatnio miałem problem z Tym że nie chciał odpalić ani z rozrusznika ani kopniaka odpalałem go przez 1 mies, na popych, okazało się że zawory w głowicy są rozregulowane ustawiłem z kolega jak trzeba , i tak nasz pośpieszyli że do końca nie dokręciliśmy 2 śrub ;( i po jakiś 4 przejechanych km. porostu mi stanął obroty spadły moc i prędkość ;( okazało się że olej wyciekł tak z 20 ml. i od tej pory zaczął lecieć mi dym z Odmy i właśnie nie wiem co jest do wymiany w nim ( co się popsuło) koledze tak samo w 4t ostatnio jadł olej musiał wymienić wszystkie uszczelki w silniku, głowice , cylinder , tłok i pierścienie i od tamtej pory jest git. niedługo mam właśnie zamawiać zestaw naprawczy. Ale co jeśli to nie to? więc proszę o pomoc. Bo Ferro na te wakacje będzie mi potrzebny ;(

    #170328
    Zdjęcie profilowe
    Anonimowy
    • Postów: 3 133

    Jeżeli jeździłeś bez oleju to na pewno tłok przytarł się do cylindra. To pewnie masz do wymiany. Kolejna sprawa to góra silnika, która też dostała po dupie a mianowicie łożyska wałka rozrządu.
    Sprawdź luzy na łożyskach wałka rozrządu, oraz zmierz kompresje.

Oglądasz 2 posty - 1 przez 2 (z 2 łącznie)

Ups... Musisz się zalogować, lub zarejestrować żeby odpowiedzieć w tym temacie.
Przejdź do Rejestracja lub Logowanie