Opinie: Progi Zwalniające w Polsce…

Wyświetla 1 wpisów z $
  • Autor
    Wpisy
    vito
    Użytkownik
    • 9
    • 9Postów:

Mieszkam w Inowrocławiu przy ul.Długiej . Jest to najbardziej dziurawa ulica w mieście , szybciej niż 20 km / h nie da się jechać , ale na odcinku 100 m są dwa ” Progi Zwalniające “szkoda słów . Pozdrawiam .

danx244
    Użytkownik
    • 25
    • 93Postów:

to naprawdę musi być fascynujące że na polskich drogach są dziury ;0

a tak na serio nie masz o czym pisać na forum????

mogę się założyć że nawet 1% osób z forum nie pochodzi z inowrocławia a nawet może nikt ;/

danx244
    Użytkownik
    • 25
    • 93Postów:

to naprawdę musi być fascynujące że na polskich drogach są dziury ;0

a tak na serio nie masz o czym pisać na forum????

mogę się założyć że nawet 1% osób z forum nie pochodzi z inowrocławia a nawet może nikt ;/

MarSen
    Użytkownik
    • 11
    • 260Postów:

danx, nie trzeba pochodzić z Inowrocławia, ani nic. On podał tylko przykład z życia wzięty dot. takiego stanu rzeczy, o jakim jest mowa w temacie. Wszędzie dziury, ale zamiast łatać to stawiają progi zwalniające. Twórca artykułu nie wyssał sobie tego z palca, a słowa darasa zdają się to potwierdzać. (że vito ma rację)

Kisiu1981
    Użytkownik
    • 77
    • 4 647Postów:

Ja na rejonie mam ulicę, która nazywa się Potoki. Są tam dziurska łatane tłuczoną cegłą, dziurska niczym nie łatane, błoto i… jeden próg zwalniający home-made. Na niektórych drogach progi zwalniające stanowią jakby oazę dobrej nawierzchni i na nich można jechać szybciej niż na pozostałej części drogi. I taka będzie rola tych tworów w (niedalekiej już) przyszłości.

Im_Jurek
    Użytkownik
    • 4
    • 484Postów:

mieszkam 15 km od najgorszej drogi w Polsce ( na szczęście nie mam za często okazji nią jechać ) – stan taki dziura w dziurze na dziurze i do tego są łatane – około 50 % nawierzchni to łaty i tutaj wpycha mi się do głowy pytanie – czy nie łatwiej i taniej wyłożyć nową nawierzchnie ???????? ( mieszkańcy od kilku lat walczą o tą drogę i chyba nie wywalczą )

Mieszkam w rejonie puszczy noteckiej , przez co mam często okazje przejechać się po lesie i stwierdzam że droga pomiędzy roskiem a hamrzyskiem ( przez las ), gdzie korzenie drzew tak wypychają asfalt że progi zwalniające są w porównaniu do tego niskie- ale asfalt jest jako tako cały .

A wniosek taki – niemieckie , betonowe drogi mające po ponad 50 lat są i tak lepsze od naszego, polskiego asfaltu – w takiej 50 letniej drodze nie ma ani dziury – dziwne ? 😀

Wyświetla 1 wpisów z $
  • Musisz się zalogować, żeby odpowiedzieć w tym temacie.
Back to top button