Opinie: Almot: “Junak RS 125 jednym z najczęściej wybieranych motocykli w Polsce”
- This topic has 6 odpowiedzi, 5 głosów, and was last updated 7 years, 5 months temu by
Anonim.
- AutorWpisy
- 6 lipca 2016 dnia 14:14 #308099
Mnie za to ciekawi jedno, Almot, Romet, Yamaha i wielu innych udostępniają motocykle do testów, dzięki temu podkręcając swoją sprzedaż. Importer Kymco, Sym-a już nie specjalnie i potem się dziwią, że zbyt jest mały.
7 lipca 2016 dnia 10:05 #308104To chyba dość łatwo wyjaśnić.
SYM-a w PL nie ma i w zasadzie nie ma (na razie) o czym gadać.
Almot, Arkus – czyli Romety, Benzery, Junaki i inne dziwne ptaki dostarczają swoje testówki bo są tanie a sprzedaż i tak jest ogromna – wiec tanio umacniają swoją pozycję.
Yamaha z kolei – jako marka premium, droższa od chińskiego pospólstwa x2 na dzieńdobry – dostarcza je po to żeby ktokowiek je szerzej zobaczył i się z nimi zapoznał i ew. zdecydował o rozciągnięciu planowanego budżetu. Mają 10 tysi ominiesz od razu salon Yamahy gdzie modele zaczynają się od 13 tysi – bo wiesz 3 tys ci brakuje. Ale może jak zobaczysz test gdzie gość się w superlatywach wyraża to rozważysz dołożenie tych 3.. bo może warto.
Kymco zasadniczo nie musi bo wszyscy wiedzą że ^zawsze i wszędzie jest i tak lepszy niż chińczyki” wiec skoro ktoś testował jakiegoś chińczyka i nawet nie było źle to jest oczywiste że na kymco bedzie tylko lepiej. Jadą na tym już czas dłuższy7 lipca 2016 dnia 14:02 #308123Kymkacze są genialne jakość do cena super, miałem agility, ale SYM to zupełnie niedoceniona nieodkryta marka w PL, w zasadzie natknąłem się na nią przypadkowo w salonie: SYM HD2 125 to bajka miodzio w porównaniu do KAC 125, same zalety i eliminacja wad kymkacza KAC.
Teraz kupuję na dniach znowu kymkacza: downtown/xtown bo SYMów nie ma (info od przedstawiciela że będą PO WAKACJACH) no cóż poważne to to nie jest 🙂
KYMKO rzuciło starego downtowna na promocję i do testów BO: w porcie w GDYNI stoi statek z nową długo oczekiwaną dostawą i trzeba zrobić miejsce w magazynach :):):):):):)
7 lipca 2016 dnia 14:09 #308124Kymkacze są genialne – no i po co komukolwiek je dawać na testy? 😀
pomijając oczywiście fakt że użytkownik Jan Polak ma tu 17 postów i raczej we wszystkich głownie chwali Kymco – nawet jak temat jest o Aprilli.
Tzw: zawężony obiektywizm.7 lipca 2016 dnia 15:30 #308132Szczerze, to fakt Ludzki Kymkacz prawie bezawaryjnie pomyka, ale szukając do niego części to można jajo znieść. Okazuje się, że wydechów oryginalnych nie ma, bo przecież każdy będzie szukał tuningowej kiełbasy, z gaźnikami podobnie, w sumie to nic konkretnie do tego modelu nie ma, tylko dopasowywanie od innych. Jak pytałem w salonie Kymco o nowy motocykl 125ccm, to sprzedawca powiedział: ” w tej cenie można kupić Suzuki GN125 i go fajnie na chińskich częściach odremontować”, normalnie szczęka mi opadła.
11 lipca 2016 dnia 08:00 #308340~eres: A z czego ma żyć portal, jak nie z reklam? Na tym portalu są zarówno artykuły o pojazdach produkcji europejskiej, +/- japońskiej, a także chińskiej, także coś masz z oczami nie do końca. Przedstawiciele dystrybutora ciekawe…a możesz mi powiedzieć, jakiego dystrybutora pracuję, bo może powinienem zacząć pobierać z tego tytułu wynagrodzenie?
11 lipca 2016 dnia 09:00 #308349Anonim
Nieaktywny- 1
- 4 665Postów:
Chyba trochę rozumiem kolegę eresa. Oglądam z ogromnym zaciekawieniem konkurencyjny portal motocyklowy i tam, poza testami nowych sprzętów od dystrybutorów, jest sporo testów starszych motocykli – jak mi się wydaje – dostarczanych przez sympatyków portalu. To bardzo fajna formuła, przy której nieco zanika wrażenie, że jest to jedna, wielka reklama. A i tak jest, bo z reklam portal żyje. No i test starszych modeli jest ciekawy dla sporo większej części widzów, większości nie stać na nowe sprzęty.
- AutorWpisy
- Musisz się zalogować, żeby odpowiedzieć w tym temacie.