Odpalanie na zimno - ssanie

Dodaj nowy temat na forum

! Forum Serwis Odpalanie na zimno - ssanie

Ten temat zawiera 7 odpowiedzi, ma 4 głosy i był aktualizowany ostatnio przez Zdjęcie profilowe luk luk 7 lata, 10 miesiące temu.

Oglądasz 8 postów - 1 przez 8 (z 8 łącznie)
  • Autor
    Wpisy
  • #87091 Odpowiedź
    Zdjęcie profilowe komoornik
    komoornik
    Użytkownik
    • Postów: 58

    139QMB 4T

    Odkąd mamy niższe temperatury, skuter gorzej odpala na zimnym silniku.

    Jak dokładnie powinno działać automatycznie ssanie?

    W tym momencie mam wrażenie, że dopiero po kilku sekundach od odpalenia silnika załącza się ssanie (zaczynają rosnąć obroty, spadają do normalnego poziomu po jakimś czasie).

    Czy ssanie nie powinno być załączone od razu?

    #87103 Odpowiedź
    Zdjęcie profilowe
    Anonimowy
    • Postów: 3 133

    ja miałem np. tak, że ssanie od pierwszego przycisku odpalał mi się skuter, ssanie się załączało, potem ssanie popracowało z 20 sekund wyłączało się a skuter gasł na zimnym silniku – zwiększanie obrotów nic nie dawało. Dopiero jak był rozgrzany silnik to nie gasł już.

     
    Czytaj
    REKLAMA

    Poznaj Junaka M12 Vintage 125 na prawo jazdy B

    Bądź oryginalny i wyróżnij się na drodze z Junakiem M12 Vintage 125. Niezawodny silnik z wtryskiem paliwa. Szprychowe, duże koła. System hamulcowy CBS. Do tego matowe malowanie i potężna doza komfortu zarówno podczas jazdy po mieście, jak również wszędzie tam, gdzie poniesie wzrok. Spełnij swoje marzenia o nowym Junaku. Już za 9 199 PLN.
    #87104 Odpowiedź
    Zdjęcie profilowe komoornik
    komoornik
    Użytkownik
    • Postów: 58

    Tylko czy ssanie załącza się od razu? Czy od razu po odpaleniu są wysokie obroty?

    U mnie dopiero po 3-4 sekundach obroty zaczynają wzrastać.

    Co do gaśnięcia – miałem podobnie, ale zmieniłem mieszankę i jest ok.

    #87107 Odpowiedź
    Zdjęcie profilowe Lukario
    Lukario
    Użytkownik
    • Postów: 1 187

    w podobnym skuterze, też tak mam, że bez gazu nie zapali (chyba że będę kręcił rozrusznikiem aż w końcu załapie), muszę odkręcić troche manetke i pali ładnie, po paru sekundach mogę już puścić gaz , nie wiem czym mam ssanie popsute czy co ,ale ja tak miałem od początku

    Barton Orlando 2T – rozbity 😛
    Baotian BT49QT9- 20600km
    #87108 Odpowiedź
    Zdjęcie profilowe Lukario
    Lukario
    Użytkownik
    • Postów: 1 187

    Barton Orlando 2T – rozbity 😛
    Baotian BT49QT9- 20600km
     
    Czytaj
    REKLAMA

    Poznaj Garaż BMW pełen motocykli gotowych do odbioru.

    W ofercie Garaż BMW odnajdziesz fabrycznie nowy bądź używany motocykl w doskonałym stanie. Wejdź i sprawdź jak blisko jest Twój wymarzony motocykl BMW. Skorzystaj z atrakcyjnego finansowania w programie BMW 3asy ride
    #87148 Odpowiedź
    Zdjęcie profilowe luk
    luk
    Użytkownik
    • Postów: 158

    Jeśli masz gaźnik keihin 24mm to zamień mechanizm ssania od standardowego gaźnika. To powinno rozwiązać problem.

    #87152 Odpowiedź
    Zdjęcie profilowe komoornik
    komoornik
    Użytkownik
    • Postów: 58

    Nie wiem czy to 24mm, ale na pewno Keihin z plastikową pokrywką.

    Które to będzie ssanie od standardowego gaźnika? Link allegro?

    #87484 Odpowiedź
    Zdjęcie profilowe luk
    luk
    Użytkownik
    • Postów: 158

    W swoim mam keihin 24mm. U mnie pokrywa jest metalowa. Ssanie w gaźniku keihin inaczej pracowało od tego co było wcześniej, przełożyłem od poprzedniego gaźnika i teraz jest ok.

    To jest ten element:

    http://czesci-skutery.home.pl/pl/p/Elektrozawor-ssania-gaznika-4T-GY6-139QMB-139QMA/24

Oglądasz 8 postów - 1 przez 8 (z 8 łącznie)
Odpowiedz do: Odpalanie na zimno - ssanie
Informacje o Tobie: