Od czego to jest wskaznik? Romet 727.

Wyświetla 1 wpisów z $
  • Autor
    Wpisy
    Surnival
    Użytkownik
    • 4
    • 23Postów:

Witam, tak jak w/w od czego jest ten wskaźnik? – http://img29.imageshack.us/img29/7236/cototn.jpg

Dodam że po rozkręceniu tego wskaźnika znajduje się tam czarny(olej?), który śmierdzi benzyną.

Anonim
    Nieaktywny
    • 77
    • 795Postów:

To jest bagnet olejowy

Surnival
    Użytkownik
    • 4
    • 23Postów:

A dobrze jest ze “pachnie” on benzyną i jest czarny? Jaki ewentualnie olej lać do tego silnika (4-sów)

Surnival
    Użytkownik
    • 4
    • 23Postów:

Co do oleju prosiłbym najlepiej o przykłady, lub dokładnie sprecyzowane np: syntetyk lub półsyntetyk 10 w40(skuter będzie jeżdżony we wiosnę, lato i jesień). A i jeszcze takie pytanie czy opłaca się w nim wymieniać filtr na stożkowy? Z góry przepraszam za bardzo proste pytania, lecz chciałbym żeby wszystko dobrze chodziło.

Lukario
    Użytkownik
    • 7
    • 1 187Postów:

filtra nie ruszaj bo z twoją wiedzą to tylko szkód narobisz. olej kiedy był wymieniany ?

Surnival
    Użytkownik
    • 4
    • 23Postów:

No właśnie olej nie wiadomo kiedy był wymieniany, dlatego chcę wymienić. Tak samo jak filtr.. Chciałbym go wymienić, nawet na taki sam jak wcześniej. I czy trzeba do filtra też lać jakiś olej lub coś w tym stylu? Bo czytałem gdzieś o tym.. I jak to z tym olejem co “pachnie” benzyną? Czy po długiej eksploatacji po prostu tak się dzieje czy coś puszcza? Jak puszczą to co?

Lukario
    Użytkownik
    • 7
    • 1 187Postów:

jak olej śmierdzi benzyną to go wymień , a jak chcesz mieć nowy filtr to musisz odkręcić kilka śrubek i pod tym czarnym deklem masz gąbkę jeśli chcesz to możesz ją wymyć porządnie i namoczyć olejem ponownie (najlepiej zamoczyć całą gąbkę w oleju i wycisnąć z całej siły) , ale jak kupujesz nowy to tylko zamontuj nowy i skręcaj puche.

Surnival
    Użytkownik
    • 4
    • 23Postów:

A można wiedzieć jakim olejem? Jakimś specjalnym czy nawet taki jak do silnika?

Lukario
    Użytkownik
    • 7
    • 1 187Postów:

ja zawsze brałem zużyty olej silnikowy – możesz użyć byle jakiego oleju ważne tylko żeby wyłapywał kurz i inne zanieczyszczenia

elloco
    Uczestnik
    • 11
    • 511Postów:

Są specjalne oleje to filtrów , ja ma coś takiego: http://allegro.pl/olej-do-filtrow-powietrza-spray-castrol-400ml-i2953907069.html
    Generalnie można nasączyć go jakiś gęstym olejem, żeby wody i kurzu nie przepuszczał.

Surnival
    Użytkownik
    • 4
    • 23Postów:

A czy trzeba go “zalewać” jakimkolwiek olejem? Na tym forum wyczytałem że jak się jeździ po mieście, nie żadnym szutrze to można nie “nasączać”. Czy jest to prawdą?

Kapuchon
    Użytkownik
    • 18
    • 2 689Postów:

Tak. Jest to prawda. Jeśli używasz skutera do jazdy po asfalcie a nie po polach to wystarczy. Nie widzę potrzeby stosowania jakiś olejów do filtra. Ja przy każdorazowym myciu skutera wyciągam i myje także wkład filtra i go myje w płynie do naczyń po czym zostawiam do wyschnięcia.

Wyświetla 1 wpisów z $
  • Musisz się zalogować, żeby odpowiedzieć w tym temacie.
Back to top button