OC+assistance

Wyświetla 1 wpisów z $
  • Autor
    Wpisy
    michalek510
    Użytkownik
    • 10
    • 60Postów:

Witam, nie wiecie gdzie można kupić pakiet OC z assistance? Jaki by był tego koszt?

shnosnas
    Użytkownik
    • 4
    • 91Postów:

Zapomnij o assistance na skuter. Podobno nawet jeśli ktoś taką usługę oferuje, to przyjadą po ciebie normalną lawetą bez żadnych mocowań do jednośladów, albo będziesz czekał na pomoc 24h żeby takowa laweta dojechała. Już lepiej pchać.

benekpe
    Użytkownik
    • 11
    • 1 620Postów:

GetinBank dla swych klientów zasponsorował usługę auto assistance – obejmuje oczywiście jednoślady. Firma ubezpieczeniowa Link4 – wystarczy zadzwonić na ich infolinię i podać nr karty kredytowej GetinBank – podczas zgłoszenia informujesz że to jednoślad – wysyłają odpowiedni pojazd przystosowany do transportu jednośladów. Lawety mają takie specjalne najazdy pod motocykle – bez problemu ci dowiozą piździka pod dom, albo we wskazany adres. Warunek – odległość holowania nie może być większa niż 100km – ale na swoim piździku chyba nie zamierzasz dalej się wybierać?
    PS
    Koszt założenia konta w GetinBanku – 0zł
    Koszt prowadzenia rachunku – 0zł
    Koszt przelewów internetowych – 0zł
    Zwracają różnicę w cenie za paliwo do kwoty 4,95 (wcześniej 3,95zł) na konto – limit 30L paliwa na miesiąc

Wombat
    Moderator
    • 55
    • 22 480Postów:

Benek, a korzystałeś? Bo oferta ofertą a życie życiem.
    Ja próbowałem.

mam assistance na skuter w Allianz – full pakiet, muszę bo to leasing.
    Problemem jest zaplecze techniczne- np dostępność lawety/busa która cie w jakimś akceptowalnym czasie wyratuje.
    Usługę masz, prawo masz tylko sprzętu co cie zabierze nie ma – przynajmniej w warszawie.
    Myślę że za granicą działa to lepiej jaku nas.

To jak z taksówką bagażową. Środek sezonu zakupowego, centrum handlowe przy porcie lotniczym i w weekend bagażówki nie zamówisz:). Trzeba ze dwa dni wcześniej bo w weekend nie jeżdżą- jak twierdziła pani.
    Dobrze że rowery kupiliśmy to po 20 minutach dokręcania i regulacji po prostu pojechaliśmy nimi do domu.

michalek510
    Użytkownik
    • 10
    • 60Postów:

Właśnie pisałem na czacie z Link4, i mają taką usługę. Muszę zadzwonić na infolinię i się zapytać o cenę. 100 km, to nie tak dużo, tym bardziej że mieszkam w Bieszczadach, więc jest co zwiedzać. Skuterem się nie bałem bo wiedziałem że jest bez awaryjny, teraz kupuje Benzera Yankee i zobaczymy jak będzie z awaryjnością.

benekpe
    Użytkownik
    • 11
    • 1 620Postów:

Informacja sprawdzona – kolega, który ma konto w GetinBanku miał przygodę z jednośladem. Zaledwie po 30min. od zgłoszenia podjechała laweta przystosowana do transportu jednośladów – zdarzenie prawdziwe – można zadzwonić do banku lub Link4 lub zgłosić się do ich placówki.
    Centrum alarmowe po zgłoszeniu informuje pomoc drogową, że potrzebny jest pojazd przystosowany do jednośladów – tak naprawdę to tylko taka podłużnica z nocowaniem koła – tak jak na przyczepkach motocyklowych – żadna filozofia.

michalek510
    Użytkownik
    • 10
    • 60Postów:

Konto już mam w banku, więc zadzwonię we wtorek i popytam się ile kosztuje taki pakiet.

benekpe
    Użytkownik
    • 11
    • 1 620Postów:
    michalek510
    Użytkownik
    • 10
    • 60Postów:

To, że dla klientów jest za darmo to wiem 🙂 Ale ja już swoje posiadam w innym banku, dodatkowo jestem niepełnoletni więc nie mogę założyć drugiego. Ale wiem że można właśnie wykupić w Link4 pakiet OC z tym assistance.

benekpe
    Użytkownik
    • 11
    • 1 620Postów:

Myślę, że to dobry pomysł. Skoro dla klientów GetinBanku oferują taką usługę, to tym bardziej Link4 coś Ci zaproponuje. Dokładnie i uważnie przeanalizuj ich ofertę, zanim cokolwiek podpiszesz. Wypytaj się o wszystko, limit kilometrów, o minimalną odległość od domu itd. Taka usługa nie może być droga, a Ty zawsze będziesz się czuł pewniej jak wyruszysz w dłuższą drogę swoim jednośladem – w drodze może być różnie – a jak głosi stare i sprawdzone przysłowie – przezorny zawsze ubezpieczony 🙂 Powodzenia.

Wyświetla 1 wpisów z $
  • Musisz się zalogować, żeby odpowiedzieć w tym temacie.
Back to top button