Nierówna praca silnika i równa po włączeniu światła stopu

Dodaj nowy temat na forum

! Forum Skutery Nierówna praca silnika i równa po włączeniu światła stopu

Ten temat zawiera 8 odpowiedzi, ma 3 głosy i był aktualizowany ostatnio przez Zdjęcie profilowe MROWA99 MROWA99 2 tygodnie, 4 dni temu.

Oglądasz 9 postów - 1 przez 9 (z 9 łącznie)
  • Autor
    Wpisy
  • #663290
    Zdjęcie profilowe MROWA99
    MROWA99
    Użytkownik
    • Postów: 5

    Na zimnym silnik pracuje równo a po przejażdżce gdy silnik się rozgrzeje zaczyna nierówno pracować po wciśnięciu hamulca tylnego silnik pracuje równo. Co może być przyczyną stawiam na regulator napięcia

    hghfhgfnvbn
    #663291
    Zdjęcie profilowe Wombat
    Wombat
    Moderator
    • Postów: 17 497

    a ja stawiam na to że nie napisałes nawet jaki to sprzęt wiec cholera wie jakie masz tam połączenie hamulca z silnikiem

    ziuuummmm…. (nie bije piany na PW)
    #663303
    Zdjęcie profilowe MROWA99
    MROWA99
    Użytkownik
    • Postów: 5

    Zipp vapor 2012. Generalnie chodzi o to że gdy wcisnę tylny hamulec zapala się światło stopu i wtedy skuter równo pracuje

    hghfhgfnvbn
     
    Czytaj
    REKLAMA

    Kliknij i wygraj wyprawę po Ameryce z Motul

    Weź udział w konkursie Motul i przeżyj niezapomnianą przygodę. Wygraj wyprawę motocyklową marzeń po Ameryce, wodoodporny plecak lub jeden z 500 zestawów Motul. Masz czas tylko do końca czerwca!

    #663312
    Zdjęcie profilowe Wombat
    Wombat
    Moderator
    • Postów: 17 497

    a odłącz żarówke, wciśnij tylny hamulec i zobacz

    ziuuummmm…. (nie bije piany na PW)
    #664070
    Zdjęcie profilowe MROWA99
    MROWA99
    Użytkownik
    • Postów: 5

    Nadal jest to samo. Zauważyłem że jeden z popychaczy zaworowych ma luz na boki

    hghfhgfnvbn
    #664071
    Zdjęcie profilowe Nortos
    Nortos
    Użytkownik
    • Postów: 376

    a może po prostu zaczyna ci normalniej pracować bo zatrzymujesz tylne koło?

    Router Grande 50/90
    #664077
    Zdjęcie profilowe MROWA99
    MROWA99
    Użytkownik
    • Postów: 5

    gdy koło stoi w miejscu jest to samo jedynie tylko na tylny hamulec wcisnę to przestaje. Przy odpalaniu muszę nacisnąć hamulec tylny bo skuter nie odpali może to ma coś wspólnego z tym

    hghfhgfnvbn
    #664078
    Zdjęcie profilowe Wombat
    Wombat
    Moderator
    • Postów: 17 497

    nie ma.
    ty za to masz luzy/usterki w układzie napędowym i dopiero jak hamulec zablokuje tylne koło razem z dzwonem sprzęgła to przestaje to latać i znikają wibracje.

    ziuuummmm…. (nie bije piany na PW)
    #664253
    Zdjęcie profilowe MROWA99
    MROWA99
    Użytkownik
    • Postów: 5

    Wombat miałeś racje wielkie dzięki

    hghfhgfnvbn
Oglądasz 9 postów - 1 przez 9 (z 9 łącznie)

Ups... Musisz się zalogować, lub zarejestrować żeby odpowiedzieć w tym temacie.
Przejdź do Rejestracja lub Logowanie