Nie pali gdy zimny

Wyświetla 1 wpisów z $
  • Autor
    Wpisy
  • #267258
    Anonim
    Gość
    • 4 533
    • 89 923Postów:

    Mój romet ma ponad 2500km mam go dwa miesiące i ostatni (od wczoraj) nie chce palic z rana. Dzisiaj rano palilem go 10 minut kopalem, krecilem, znowu kopalem, znów zakrecilem i w koncy zlapal i zapali. Jak kopie to czasem złapie i pochodzi sekunde i gasnie. A jak pale z rozrusznika to łapie ale nie mysli pali. Później zaczyna pali. Więc co może był przyczyną tego?? Bo jak juz zapali to czsem jak da się mu gaz na full to go dusi a po ok. 2 sekundach jedzie a nie gasnie. Uff, to będzie na tyle, czekam na pomoc:>

    #267259
    Anonim
    Gość
    • 4 533
    • 89 923Postów:

    Wydaje mi się że masz coś z ssaniem automatycznym ,miałem tak samo bo w ogóle jezdziłem bez ssania 😀 Pokop go pare razy z włączonym zapłonem żeby paliwko naleciało do gaźnika predzej czy pózniej powinno naleciec i wtedy odpali. Albo sprawdź ssanie.

    #267260
    Anonim
    Gość
    • 4 533
    • 89 923Postów:

    Ja mam 767 i padło mi ssanie. Odpalam z lekko odkręconym gazem. Po 2 sekundach na gazie chodzi sam. Pytałem w necie jak jest zrobione ssanie w 4T ale nie było odpowiedzi. Ja nie mam żadnego napięci na kostce do którego podłączone jest ssanie. Pod maską kiedyś były 2 rezystory ale teraz ich nie ma. “autoryzowany serwis” walczyl ze słabymi światłami i chyba wywalili te rezystory. Teraz światła są względne ale nie ma ssania. Niestety skończyła się gwarancja i póki tak jeźdz. PC

    #267261
    Anonim
    Gość
    • 4 533
    • 89 923Postów:

    Niewiem czy to ssanie, bo po ok. godzinie zapaliem go spokojnie i pojechałem do sklepu. Byłem tam może 2 minuty, wychodze pale iż Bryndza!! Za hu*a nie zapali, to popchałem go kawałek przez szose do polnej drogi, postawiłem na stopki i zacząłem kopać, tak z trzydzieści razy kopnąłem i nie zapali. Za chwile zakręcięem rozrusznikiem i prr rrrrp ppprrr i zapali pojechałem do drugiego i już nie gasięem tylko zostawiłem zapalonego i nie zgasł, to dojechałem do domu i zostawiłem tego złoma, niech się kisi w garażu;:

    #267262
    Anonim
    Gość
    • 4 533
    • 89 923Postów:

    Ja u siebie mam walnięte ssanie i też gaśnie po odpaleniu jeśli nie trzymam gazu. Najlepiej kopnij kilka razy an wyłączonym zapłonie, potem włacz zapłon i powinien zapali bez problemów 🙂

    #267263
    Anonim
    Gość
    • 4 533
    • 89 923Postów:

    Jak wyzej. Musisz mieć cos z ssaniem. Mi nie pali jak jest cieply, tylko ja zimny. Wymień ssanie. Pozdro

    #267264
    Anonim
    Gość
    • 4 533
    • 89 923Postów:

    OK>> Ale dziwi mnie to że jak poszedłem do sklepu na dwie minuty to tez nie chcial zapali :-/ :-/ :-/

    #267265
    Anonim
    Gość
    • 4 533
    • 89 923Postów:

    a nie zalewa się czasem??

    #267266
    Anonim
    Gość
    • 4 533
    • 89 923Postów:

    A może przewód paliwowy masz zatkany lub ci się “przygiął”??? Po ja w swoim co 20 km muszę “prostować”.

    #267267
    Anonim
    Gość
    • 4 533
    • 89 923Postów:

    corey93 napisał:

    a nie zalewa się czasem??

    Skąd mogę wiedzieć czy się zalewał?

    KeewayDriver napisał:

    A może przewód paliwowy masz zatkany lub ci się “przygiłą”??? Po ja w swoim co 20 km muszę “prostować”.

    Ok, to sprawdze i dam znać;>

    #267268
    Anonim
    Gość
    • 4 533
    • 89 923Postów:

    Skąd mogę wiedzieć czy się zalewał?

    wykręć świecą po jeździ i zobacz czy jest mokra 😛

    #267269
    Anonim
    Gość
    • 4 533
    • 89 923Postów:

    corey93 napisał:

    wykręć świecą po jeździ i zobacz czy jest mokra 😛

    Zależy w którym miejscu jeszcze. Bo jak dobrze pamiętam to chyba na gwincie powinna był, a na reszcie sucha. P.S. Chyba oznacza, że mogę się mylić.

    #267270
    Anonim
    Gość
    • 4 533
    • 89 923Postów:

    no powinna był sucha na samym końcu tam gdzie daje iskrę:P tutaj możesz sobie porównać swoją świecą: http://www.motocyklskuter.pl/numer/3/swiece_zaplonowe.html

    #267271
    Anonim
    Gość
    • 4 533
    • 89 923Postów:

    Ok dzięki chłopaki za pomoc, pomogliście mi bardzo 😉

Wyświetla 1 wpisów z $
  • Musisz się zalogować, żeby odpowiedzieć w tym temacie.
Back to top button