nie odpala

Wyświetla 1 wpisów z $
  • Autor
    Wpisy
  • #45685
    tadeusz41
    Użytkownik
    • Postów: 15

    witam wszystkich nie mam iskry na swiecy i niewiem co jest

    #45690
    LuxMot
    Użytkownik
    • Postów: 17

    więcej szczegółów by się przydało, co to za motor, jaki silnik itd…

    REKLAMA

    Zontes U1 125: Poczuj wszechstronność i moc

    Poznaj nowy Zontes U1 125 z najbogatszym wyposażeniem w klasie. Odkryj moc systemu oświetlenia full LED. Poczuj osiągi silnika 14.6 KM. Doceń niesamowitą wszechstronność. Przyjrzyj się z bliska każdemu detalowi.

    #45923
    tadeusz41
    Użytkownik
    • Postów: 15

    SAMPO – czterosow przerobiony z 50 na 80 niemam iskry wszystko jest jak krece rozrusznikiem swiatla sa

    #45925
    romet727p10
    Użytkownik
    • Postów: 471

    hymmm wymień świece, i zobacz czy fajka się nie odłączyła itp.

    #45929
    tadeusz41
    Użytkownik
    • Postów: 15

    doradzali mi wymiane tzw.przerywacza.Potrafie zrobic silnik ale elektryka to tragicznie

    #45931
    madi
    Uczestnik
    • Postów: 5 788

    oj chyba ktoś chce Cię naciągnąć… Bo w skuterze nie ma przerywacza… Najpierw to zmień świece. Jak dalej iskry nie będzie to sprawdź miernikiem cewkę zapłonową. Jak będzie ok to znaczy że padł moduł CDI

    #45932
    tadeusz41
    Użytkownik
    • Postów: 15

    juz wymienilem modul idalej nie ma

    #45935
    norbert1710
    Użytkownik
    • Postów: 347

    wsadz świece byle jaka dotknij do cylindra sprawdz czy kopie, czy jest iskra. docisnij do konca. Spreobuj zmniejszyc przerwe na swiecy. A jak nie to wyjmij kufer jak to chinczyk to na ramie stojąc od tylu skutera po prawej stronie bedzsiesz mail cewke pojdziesz do niej po kabelku sprawdz czy wszytsko laczy zdejmij ta gume i wgl, jak nie pomoze to wymien cewke chyba 20zl kosztuje razem z fajka:)

    #45936
    tadeusz41
    Użytkownik
    • Postów: 15

    dzieki sprawdze

    #45937
    norbert1710
    Użytkownik
    • Postów: 347

    to daj znac

    #46006
    tadeusz41
    Użytkownik
    • Postów: 15

    nie wiecie moze gdzie sa blokady w SAMPO

    #46009
    norbert1710
    Użytkownik
    • Postów: 347

    Już jeździ? W gaźniku pewnie masz. Pod tym dekielkiem żółtym taka śrubka. Na Wariatorze tez pewnie, jak dostales razem ze skuterem tuleje krodsza to wsadz.

    #46342
    tadeusz41
    Użytkownik
    • Postów: 15

    witam. wymienilem cewke i dalej niema iskry niewiem co dalej

    #46344
    Kapuchon
    Użytkownik
    • Postów: 2 689

    A świecie zmieniałeś ?

    #46345
    tadeusz41
    Użytkownik
    • Postów: 15

    na czterech swiecach spraw.

    #46346
    norbert1710
    Użytkownik
    • Postów: 347

    zobacz cewke, fajke czy kabelki sa cale…

    #46348
    Kapuchon
    Użytkownik
    • Postów: 2 689

    Sprawdź czy na przewód od świecy dochodzi prąd.

    #46349
    tadeusz41
    Użytkownik
    • Postów: 15

    cewka jest nowa i modul

    #46350
    Kapuchon
    Użytkownik
    • Postów: 2 689

    Ale możliwe że winny jest przewód. Sprawdź czy w na przewód dochodzi prąd. Nie potrzebnie odrazu wszystko wymieniałeś.

    #46353
    tadeusz41
    Użytkownik
    • Postów: 15

    jest mozliwe ze iskrownik poszedl ale jak krece rozrusznik to swiatla mam

    #46354
    tadeusz41
    Użytkownik
    • Postów: 15

    niemam zasilania na cewke

    #46355
    tadeusz41
    Użytkownik
    • Postów: 15

    na modul tez nie ma pradu

    #46357
    roomcajz
    Uczestnik
    • Postów: 1 073

    Tadeusz, staraj się używać opcji „edytuj” i dopisywać do poprzedniego posta. wtedy wszystko jest „w kupie” i łatwiej ogarnąć.

    #46361
    tadeusz41
    Użytkownik
    • Postów: 15

    cewke mam nowa i modul i na cewke nie dochodzi prad i na modul tez nie dochodzi pomurzcie

    #46363
    lendzioch
    Użytkownik
    • Postów: 6

    a sprobuj zrozłączyc kostke od stacyjki i odpalic z kopa wiem ze kiedys tez milem cos podobnego ze krecil a skry nie bylo. z kopa zaplil

    #46436
    tadeusz41
    Użytkownik
    • Postów: 15

    rozlacze kostke od stacyjki i nic

    #46521
    KrzysiekP
    Użytkownik
    • Postów: 2 166

    sprawdź bezpiecznik i poczyść wszystkie punkty masy. wyczyść tez styki akumulatora

    #46768
    tadeusz41
    Użytkownik
    • Postów: 15

    wymienilem iskrownik i skuter chodzi jest iskra

    #46777
    dajkam
    Użytkownik
    • Postów: 115

    ja miałem podobnie. Problemem okazało się to, że przy odpaleniu na zimnym dawałem za dużo gazu i nie było przez to iskry. Ale wystarczyło zakręcić 1 raz bez dodawania gazu i odpalał na dotyk 😉

Wyświetla 1 wpisów z $
  • Musisz się zalogować, żeby odpowiedzieć w tym temacie.
Back to top button