nie moge odpalić !

Wyświetla 1 wpisów z $
  • Autor
    Wpisy
    Anonim
    Gość
    • 4 533
    • 89 923Postów:

Witam , zaczęło się od tego że zatankowałem sobie na pewnej stacji i po jakiś 3 h skuter dostał muła i coraz wolniej jechał a jak dawałem więcej gazu to się dławił . Okazało się że w gażniku było coś podobnego do cukru , wyczyściłem gaźnik i wszystko było ok przez jakieś 2 godziny . Przy próbie odpalenia muszę dodać sporo gazu żeby niegasł , przy czym dosyć mocno dymi i żeby odpalić to trzeba wlać trochę paliwa pod świece . Zostawiłem go na pare dni i teraz to nawet niechce odpalić jak się wleje pod świece paliwa . Niewiem co mam w tym momencie zrobić

Anonim
    Gość
    • 4 533
    • 89 923Postów:

Jeśli było w gaźniku, to całkiem możliwe, że zatarłeś cyl ;/
    Tylko czy to na pewno przez paliwo, moze przez filtr wszedł syf ?
    Sprawdź jak wygląda cylinder. Tyle, że nie wiem jak by musiał być zatarty żeby w ogóle nie odpalał. Pewnie potem ktoś napisze mądrzejszą solucję ^^ ale jak był syf w gaźniku to stan cylindra wypada sprawdźić 🙂

Heh w starych filmach był taki motyw, że sypali cukru do baku, żeby pojazd unieruchomić ^^

/DOWN

Mniam 😆 😆 😆

Anonim
    Gość
    • 4 533
    • 89 923Postów:

No jak nasypiesz cukru, to się kisiel robi w cylu i dupa 😀
    W sumie taki karmelek bardziej xD

Anonim
    Gość
    • 4 533
    • 89 923Postów:

Ale po wyczyszczeniu gaźnika dobrze chodził , tylko póżniej już zaczoł wariować .

Anonim
    Gość
    • 4 533
    • 89 923Postów:

Paliwo nalałeś inne czy te same?
    Może zaś się zapchał
    może już z cylkiem coś nie tak

Anonim
    Gość
    • 4 533
    • 89 923Postów:

Było znowu to same paliwo

Anonim
    Gość
    • 4 533
    • 89 923Postów:

To spróbuj z jakimś innym paliwem, a jak nie zapali to chyba już nic nie pozostaje innego jak zobaczyć do cylindra…

Anonim
    Gość
    • 4 533
    • 89 923Postów:

Dzisiaj znowu wyczyściłem gaźnik , znajomy jeden mi powiedział że za dużo oleju mógł dostawać i dlatego kopcił i były problemy z odpalaniem . Odpaliłem go z odczepionym dozownikiem i po dodaniu gazu z tłumika wypluło sporo jakiegos oleju , później chwile chodził i znowu zgasł i niemogłem go odpalić , niewiem co mam już z nim zrobić

Anonim
    Gość
    • 4 533
    • 89 923Postów:

jak odpalasz go bez oleju to mogłeś cylinder zatrzeć
    ludzie włączcie myślenie !!! 👿

Anonim
    Gość
    • 4 533
    • 89 923Postów:

nie mogę oprzeć się wrażeniu ze już czytałem taki temat
    a poza tym , jak można odpalac skuta bez oleju , jak odpaliłes go tam na minute czy dwie i nie dawałeś gazu to mógł się trochę przytrzeć , a jak juz jeździłeś to cyl masz na śmiećtnik

Anonim
    Gość
    • 4 533
    • 89 923Postów:

Odpalony bez dozownika był maksymalnie na 5 sekund a poza tym dolewam kapke oleju do paliwa bo różnie to bywa z tymi dozownikami

Wyświetla 1 wpisów z $
  • Musisz się zalogować, żeby odpowiedzieć w tym temacie.
Back to top button