Nie ma iskry (Kinroad xt125-16)

Dodaj nowy temat na forum

! Forum Motocykle 125 Nie ma iskry (Kinroad xt125-16)

Ten temat zawiera 0 odpowiedzi, ma 1 głos i był aktualizowany ostatnio przez Zdjęcie profilowe robek robek 2 lata, 1 miesięcy temu.

Oglądasz 1 post (z 1 łącznie)
  • Autor
    Wpisy
  • #629420
    Zdjęcie profilowe robek
    robek
    Użytkownik
    • Postów: 4

    Witam, kupilem niedawno motor Kinroad xt-125-16 z wada. Dalem za niego niewielkie pieniadze, a raczej grosze z tego wzgledu, ze chcialem zaczac przygode z motorami. Myslalem razem z ojcem, ze problem nie jest az taki powazny, aczkolwiek cos jest na rzeczy. Mianowicie kupilem go z wada braku iskry na swiecy. Z poczatku myslalem, ze moze to byc modul, wiec kupilem nowy i dalej nic. Kupilem tez nowa cewke zaplonowa i dalej nic. Wymieniany byl tez iskrownik i dalej nic. Oczywiscie rzecz biorac swieca tez nowa. Do tego motoru fabrycznie daja metalowa fajke, ja zas dostalem w zestawie z ‚performance ignition coil’ ta fajke czerwona i czarna z NGK. Dodam tez, gdy zdejme fajke z kabla i wsadze kawalek drutu, pojawia sie niewielka iskra gdy przyloze drut do silnika.
    Byl tez alarm, ktory zdjalem i polaczylem ze soba 2 kabelki od niego.
    PS. Nie mam przelaczonego zaplonu przy manetce i nozka jest zlozona.

    Ma ktos pojecie co jeszcze moge sprawdzic?

    • Ten temat został zmodyfikowany2 lata, 1 miesięcy temu przezZdjęcie profilowe robek robek.
    • Ten temat został zmodyfikowany2 lata, 1 miesięcy temu przezZdjęcie profilowe robek robek.
Oglądasz 1 post (z 1 łącznie)

Ups... Musisz się zalogować, lub zarejestrować żeby odpowiedzieć w tym temacie.
Przejdź do Rejestracja lub Logowanie