nie chce zapalic zipp basic 4t

Dodaj nowy temat na forum

! Forum Serwis nie chce zapalic zipp basic 4t

Ten temat zawiera 10 odpowiedzi, ma 4 głosy i był aktualizowany ostatnio przez Zdjęcie profilowe misiek1104 misiek1104 6 lata temu.

Oglądasz 10 postów - 1 przez 10 (z 11 łącznie)
  • Autor
    Wpisy
  • #118621
    Zdjęcie profilowe misiek1104
    misiek1104
    Użytkownik
    • Postów: 9

    witam mam problem a mianowicie mam skuter zipp basic 4t 50ccm i dzis rano odpalilem normalnie pojechalem sie przejechac zostawilem na chwile i jak wrocilem to nie chcial odpalic, pchalem go do domu kawalek tam sciągłem siwece wyczyscilem wszystko ok chcialem zapalic dalej bylo tak samo, paliwo dochodzi do gaznika ale gdy wyciagłem iglice razem z ta membrana to odpalil normalnie i chodzil jak zalozylem to juz nie co to moze by ?

    #118623
    Zdjęcie profilowe skuterowe24
    skuterowe24
    Użytkownik
    • Postów: 46

    Siema. Może masz skrzywioną iglice i temu paliwo nie dochodzi do cylindra

    #118624
    Zdjęcie profilowe misiek1104
    misiek1104
    Użytkownik
    • Postów: 9

    iglica jest nowa

     
    Czytaj
    REKLAMA

    Weź udział w konkursie Junaka. Wygraj zegarek o wartości 2000 PLN

    Chcesz zdobyć wyjątkowy zegarek Davosa z logo Junak? Nakręć film o swoim Junaku i opublikuj na Facebooku.
    #118625
    Zdjęcie profilowe hades1988
    hades1988
    Użytkownik
    • Postów: 229

    Na to wyglada, sprubuj rozciagnac troche ta sprezynke, bo moze nie odbija dobrze.

    #118627
    Zdjęcie profilowe misiek1104
    misiek1104
    Użytkownik
    • Postów: 9

    ale do tej pory wszystko bylo okey zmienialem to wszystko w czwartek. bez iglicy i memgrany pali normalnie a jak choc teoche wloze to gasnie

    #118628
    Zdjęcie profilowe Mario1
    Mario1
    Użytkownik
    • Postów: 1 223

    sprawdź dokładnie tą membrane – może być walnięta , masz gaźnik podciśnieniowy więc gdy membrana jest walnięta to nie podnosi ci iglicy i nie zapalisz.

    #118630
    Zdjęcie profilowe misiek1104
    misiek1104
    Użytkownik
    • Postów: 9

    no ale sluchaj zapalam normalnie bez iglicy i membrany a gdy chodzi przyloze reke to zaczyna go duscis i gasnie

    #118634
    Zdjęcie profilowe Mario1
    Mario1
    Użytkownik
    • Postów: 1 223

    skoro zapalasz bez iglicy to również powinien zapalić na poskładanym gaźniku i manetce na ful , sprawdź mieszankę paliwa – może ktoś zrobił ci na złość i wkręcił śrubkę na maxa

    #118637
    Zdjęcie profilowe misiek1104
    misiek1104
    Użytkownik
    • Postów: 9

    no wlasnie poskladany caly i na max manetka i wgl nie odpala. przy gazniku nic nie ruszane bylo.

    #118640
    Zdjęcie profilowe Mario1
    Mario1
    Użytkownik
    • Postów: 1 223

    ja ci pisze że masz sprawdzić a ty odrazu że nic nie było ruszane ( ktoś kto robi głupie kawały nie przyzna się ) wyjebaj ten gaźnik i kup nowy a nie pytaj się więcej – jak się nie znasz to do mechanika bo żadna podpowiedź ci nie pomoże .

Oglądasz 10 postów - 1 przez 10 (z 11 łącznie)

Ups... Musisz się zalogować, lub zarejestrować żeby odpowiedzieć w tym temacie.
Przejdź do Rejestracja lub Logowanie