Na wolnych obrotach dostaje "muła" i gaśnie

Dodaj nowy temat na forum

! Forum Archiwum Jednoślad.pl (2005-2010) Na wolnych obrotach dostaje "muła" i gaśnie

Ten temat zawiera 6 odpowiedzi, ma 1 głos i był aktualizowany ostatnio przez  Anonimowy 9 lata, 5 miesiące temu.

Oglądasz 7 postów - 1 przez 7 (z 7 łącznie)
  • Autor
    Wpisy
  • #215894

    Anonimowy
    • Postów: 0

    Sytuację którą zaraz przedstawię miałem już jeden raz wcześniej, ale myślałem, że to była kwestia prawie pustego baku. Ale teraz miałem 3/4 baku i znów to się stało.

    Otóż stoję na światłach, skuter (SYM Euro Jet) pracuje na wolnych obrotach (ok. 1300-1400 obr/min wg. obrotomierza). Zapala się zielone i chcę ruszyć. Przekręcam manetkę, obroty wzrastają o ok. 1000 obrotów i zaczynają spadać. W tym momencie silnik (2T jakby coś) przestaje reagować na gaz i obroty spadają do zera. Później trzeba przez minutę kręcić rozrusznikiem i dawać gazu. Jak już odpali to ma jeszcze chwilę „muła” ale po chwili rusza i jest git.
    Skuter jest jeszcze na dotarciu, ma dopiero niecałe 200 km przebiegu. Sytuacja pojawia się już na rozgrzanym silniku.
    Dzisiaj przejechałem 20 kilometrów szukając pewnego sklepu i dwa razy skut mi wyciął taki numer. Dobrze, że byłem na podporządkowanej, to się nie musiałem śpieszyć.

    W każdym razie byłbym wdzięczny, jeśli ktoś naprowadzi mnie na trop co może być nie tak. Bo to chyba nie jest normalne zachowanie i wolałbym więcej nie martwić, że go nie odpalę 😀

    Jeszcze raz z góry dzięki za jakąkolwiek pomoc.

    #215895

    Anonimowy
    • Postów: 0

    wyczyść gaźnik może się zasyfił

     
    Czytaj
    REKLAMA

    MOTOCYKLE SUZUKI Z PAKIETEM TRAVEL PACK

    Travel Pack to specjalna edycja popularnych i wszechstronnych motocykli Suzuki z wyposażeniem, które poprawi komfort Twojego podróżowania. Zwinny GSX-S1000F, niezawodny V-Strom 1000 XT i uniwersalny V-Strom 650 XT – teraz w wersji specjalnej z wyposażeniem w cenie.
    #215896

    Anonimowy
    • Postów: 0

    Gaźnik jest ok. Jakieś inne propozycje?
    Czy może to być spowodowane wilgocią w instalacji elektryczneją Bo właśnie sobie przypomniałem, że wczoraj myłem skuter, a tydzień temu zgasł w ten sposób gdy jechałem po deszczu. To możliweź

    #215897

    Anonimowy
    • Postów: 0

    bardzo możliwe że do instalacji dostała się wilgoć i moduł przestaje pracować .. mówisz że jest nowy .. to do serwisu ciśnij niech tam się tym martwią 🙂 a tobie nie przepadnie gwarancja.

    #215898

    Anonimowy
    • Postów: 0

    Jak oddam do serwisu, to przez kilka dni będę bez skutera. A wolałbym tego uniknąć 😉 Poza tym mam spory kawał do serwisu i niespecjalnie mam ochotę się tam pchać. A potem jeszcze muszę wrócić.

    Dlatego najlepiej chciałbym sam zlokalizować usterkę i ew. ją naprawić.

    EDIT:

    Zrobiłem dziś 30 kilometrów i nic się nie działo. Znajomy mówił, że też miał taki przypadek po zakupie. Myślę, że to był tylko spontaniczny wybryk mojego jednośladu. Dotrze się jeszcze i będzie śmigał. Temat można śmiało zamknąć 🙂

     
    Czytaj
    REKLAMA

    Kominiarka motocyklowa teraz za 10,59 PLN z tanią i szybką wysyłką

    Zadbaj o swoje zdrowie na motocyklu. Kominiarka pod kask to ochrona Twoich górnych dróg oddechowych i komfort termiczny w chłodne dni. Wysyłka w 24h. Paczkomat 12,50 PLN i darmowy zwrot do 14 dni.
    #215899

    Anonimowy
    • Postów: 0

    tez to mialem w bws to byl jakis syf się dostal ale go przepchalo w koncu.

    #215900

    Anonimowy
    • Postów: 0

    Przejrzyj od gaźników po filtry . Ja miałem podobnie jak nawaliło syfu do hondy w gaźniku , ale pojeździłem z 10 km na obrotach i poszło 😀

Oglądasz 7 postów - 1 przez 7 (z 7 łącznie)

Ups... Musisz się zalogować, lub zarejestrować żeby odpowiedzieć w tym temacie.
Przejdź do Rejestracja lub Logowanie