Muł od 0 do 40 km/h

Wyświetla 1 wpisów z $
  • Autor
    Wpisy
  • #273810
    Anonim
    Gość
    • Postów: 89 724

    Witam !
    Posiadam skuter Yamaha neos 50ccm rocznik 2001, wszystko seryjne.
    Przejechałem już około 12500km.
    Mam problem. Skuter z rok temu zaczął stopniowo „łapać” muła. Ostatnio wymieniłem pasek, ale nie pomogło…. wiem, że rolki są zu?yte, ale problem tkwi pewnie nie tylko w rolkach.
    Objawy:
    Kiedy skuter stoi dłu?szy czas to często dzieje się tak, że po odpalneiu ma „kopa” i jest zwrywny od 0 w góre km/h. Kiedy się rozgrzeje i przejade dłu?szy odcinek to np. po zatrzymaniu, kiedy ruszam mam strasznego muła do 40km poźniej przyspiesza dobrze. Czasami tez po jeździe postawie go na stopki na 1-2 minuty i czasami zrywa dobrze, ale już rzadziej niż kiedy jest zimny.
    Proszę o porady i pomoc.

    Ps. Jaki jest dobry patent na odkręcenie wariatora w skuterze z silnikiem minarelli, nie mam klucza pneumatycznego a blokując wentylatorek łatwo uszkodzić jego ?opatki.

    #273811
    Anonim
    Gość
    • Postów: 89 724

    Zablokowałmożesz przez magneto. A co do muła to pewnie masz dzwon przegrzany, sprawdź czy ma fioletowe przebawienia.

    REKLAMA

    Zontes U1 125: Poczuj wszechstronność i moc

    Poznaj nowy Zontes U1 125 z najbogatszym wyposażeniem w klasie. Odkryj moc systemu oświetlenia full LED. Poczuj osiągi silnika 14.6 KM. Doceń niesamowitą wszechstronność. Przyjrzyj się z bliska każdemu detalowi.

    #273812
    Anonim
    Gość
    • Postów: 89 724

    Sprawdź okładzin sprzęgła…
    By? już temat jak odkrecic wario u sprzęgło od minarelli poszukaj wszytko tam wyjażniżem..

    #273813
    Anonim
    Gość
    • Postów: 89 724

    spotkalem się z takim problemem i radze ci wes zaluz rolki ok 7g sprężynę centralno7% i sprezynki na sprzeglo 15% i powinno byc git 😀

    #273814
    Anonim
    Gość
    • Postów: 89 724

    To jest taka sprężyna 7%, nie spotkażem się ?
    myślę, że jest to właśnie kwestia zu?ycia się kilku podzespo?ow, tylko jakich ? :566:

    #273815
    Anonim
    Gość
    • Postów: 89 724

    moja gilera tak ma ale ja mam walnięte łożysko na wale. Pisałem kiedyś tutaj mówili mi że dzwon sprzęgła ale dzwon jest w porzodu. Zobacz łożyska.

    #273816
    Anonim
    Gość
    • Postów: 89 724

    a jak to sprawdzić ? duży przebieg miała twoja gilera kiedy się dowiedziałeś o tym ?

    #273817
    Anonim
    Gość
    • Postów: 89 724

    jak kupiłem miała ponad 18 tys teraz ( po około 3 miesięcach ) ma ponad 20000 i było takie dziwne brzłczenie. Najpierw był muł a później pojawiło się dziwne buczenie. Powiem tyle : robota łożysk na wale jest w CH** droga :-/ Jak sprawdzić ? Odkęć jedną połową przekładni i poruszaj wariatorem. W góre , w dół i na boki. Nie powinno był luzu.

    #273818
    Anonim
    Gość
    • Postów: 89 724

    Mama pytanie czy jak jest dzwon sprzęgła w jednym miejscu tak jakby przegrzany to źle?? i z czym to się wiąże proszę o pomoc 😥

    #273819
    Anonim
    Gość
    • Postów: 89 724

    gdy dzwon jest przegrzany sprzęgło się po nim zaczyna ślizgać i nie łapie tak jak powinno, potem zaczyna się dzwonić ?

    #273820
    Anonim
    Gość
    • Postów: 89 724

    Bo u mnie jak ruszam to piszczy coś tak myślałem że to pasek a to widocznie sprzęgło.Pewnie trzeba kupić nowe dieki za pomoc

    #273821
    Anonim
    Gość
    • Postów: 89 724

    jak dla mnie, to może był zjechany tłok i cylinder i wszystko tam… ja miałem tak w poprzednim moto, że jak się rozgrzał, to dostawał muła i jak zgasięem, to nie chciał zapali… nie ma po prostu wtedy odpowiedniej kompresji. I przyłączam się do sugestii wymiany rolek i sprężynęk. w moim nowym skucie dużo to dało ;] a rolki nałożyłem chyba 7,2 do minarelli ;]

Wyświetla 1 wpisów z $
  • Musisz się zalogować, żeby odpowiedzieć w tym temacie.
Back to top button