Mój skuter 4T motomar supremo odpala z kopniaka i pilota nie odpala ze startera

Dodaj nowy temat na forum

! Forum Skutery Mój skuter 4T motomar supremo odpala z kopniaka i pilota nie odpala ze startera

Ten temat zawiera 12 odpowiedzi, ma 3 głosy i był aktualizowany ostatnio przez Zdjęcie profilowe bati bati 6 miesiące, 3 tygodnie temu.

Oglądasz 10 postów - 1 przez 10 (z 13 łącznie)
  • Autor
    Wpisy
  • #670490
    Zdjęcie profilowe bati
    bati
    Użytkownik
    • Postów: 7

    Mój skuter 4T motomar supremo odpala z kopniaka i pilota a nie odpala ze startera i nie wiem co sie dzieje i co sie stało i co jest popsute bo wszędzie są przejścia na kablach prądu a wcześniej odpalał ze startera i prosze bardzo was pomóżcie mi

    • Ten temat został zmodyfikowany7 miesiące, 1 tygodni temu przezZdjęcie profilowe bati bati.
    • Ten temat został zmodyfikowany7 miesiące, 1 tygodni temu przezZdjęcie profilowe bati bati.
    Bartosz
    • Ten temat został zmodyfikowany7 miesiące, 1 tygodni temu przezZdjęcie profilowe bati bati.
    • Ten temat został zmodyfikowany7 miesiące, 1 tygodni temu przezZdjęcie profilowe bati bati.
    #670499
    Zdjęcie profilowe Felek
    Felek
    Użytkownik
    • Postów: 94

    Są przejścia na kablach prądu czyli? Zwarcia?
    Jeśli masz coś przerwane lub pocięte no to możesz mieć odpowiedź.
    Skoro nie pali ze startera elektrycznego na kierownicy to może trzeba skontrolować elektrykę?
    Czy idzie sygnał ze stacyjki do przycisku startera, czy idzie sygnał z samego startera?

     
    Czytaj
    REKLAMA

    ZONTES: Odkryj nowości w segmencie 310

    Futurystyczny design i najlepsze wyposażenie w klasie. System bezkluczykowy, wyświetlacz TFT, full LED. Do tego imponujące osiągi i jakość wyrażana każdym detalem.Poznaj nową markę ZONTES. Wkrótce w salonach.
    #670501
    Zdjęcie profilowe Wombat
    Wombat
    Moderator
    • Postów: 19 424

    a wciskasz hamulec jak tego guzika startera używasz?

    ziuuummmm…. (nie bije piany na PW)
    #670555
    Zdjęcie profilowe bati
    bati
    Użytkownik
    • Postów: 7

    Jak wciskam starter przycisk przy kierownicy rozrzusznik to nie działa przycisk starter nic nie chodzi rozrzusznik silniczek nie reaguje i jak wciskam hamulec przednii przy raczce to nie działa stop czujnik a ja kupiłem nowy czujnik stopu od hamulca przednii i nie wiem jak mam podłączyć nowy czujnik stopu przednii i tylniego hamulca a z kopniaka i z pilota odpala skuter 4t a wcześniej odpalał ze startera i rozrzusznik jest nowy bardzo dobry i akumulator jest nowy i nie ma zwarcia żaden kabel przewód i ja wciskam hamulec przednii przy raczce i starter nie działa przycisk starter i nie odpala ze startera i prosze was o pomoc

    Bartosz
    #670556
    Zdjęcie profilowe bati
    bati
    Użytkownik
    • Postów: 7

    Ja moge wysłać zdjęcia skutera mojego 4t supremo motomar i prosze was o pomoc

    Bartosz
     
    Czytaj
    REKLAMA

    -10% na wszystko. Dostawa w 24h bez wychodzenia z domu

    Ponad 30 000 części w Sklep Jednoślad.pl z rabatem 10% przy użyciu kodu K8GI6-Q1DVC-4OJH3. Darmowa dostawa od 290 złotych i ekspresowa realizacja z bezpłatnym zwrotem.
    #670557
    Zdjęcie profilowe Wombat
    Wombat
    Moderator
    • Postów: 19 424

    to bełkot.
    ale wyłowiłem że nie działa ci czujnik lampy hamulca – a bez wciśnietego hamulca i zapalonej lampy STOP rozrusznik nie zakręci

    ziuuummmm…. (nie bije piany na PW)
    #670558
    Zdjęcie profilowe bati
    bati
    Użytkownik
    • Postów: 7

    To co mam zrobić żeby naprawić i działał skuter i ja mam nowe oby dwa czujniki stop lampa od hamulca przednii i tylniego i żeby odpalał skutera ze startera i prosze bardzo was o pomoc

    Bartosz
    #670562
    Zdjęcie profilowe Wombat
    Wombat
    Moderator
    • Postów: 19 424

    wymienić, naprawić, sprawdzić dlaczego lampa sie nie zapala.

    ziuuummmm…. (nie bije piany na PW)
    #670591
    Zdjęcie profilowe bati
    bati
    Użytkownik
    • Postów: 7

    Wymieniłem na nowe czujniki stop lampa od hamulca przedniego i tylnego i podłączyłem dobrze kable i nie działa żaden czujnik stopu od hamulca przedniego i tylnego i nie działa przycisk starter i jeszcze jak przy odpaleniu skutera z pilota słychać jakiś dzwięk skwerczenie i nie wiem co jest popsute a ze startera nie odpala i nie wiem czemu i prosze was o pomoc

    Bartosz
    #670592
    Zdjęcie profilowe Wombat
    Wombat
    Moderator
    • Postów: 19 424

    a odstaw go do kogoś kto ma o tym pojęcie?

    ziuuummmm…. (nie bije piany na PW)
Oglądasz 10 postów - 1 przez 10 (z 13 łącznie)

Ups... Musisz się zalogować, lub zarejestrować żeby odpowiedzieć w tym temacie.
Przejdź do Rejestracja lub Logowanie