Mój skuter 4T motomar supremo odpala z kopniaka i pilota nie odpala ze startera

Wyświetla 1 wpisów z $
  • Autor
    Wpisy
    bati
    Uczestnik
    • 1
    • 7Postów:

Mój skuter 4T motomar supremo odpala z kopniaka i pilota a nie odpala ze startera i nie wiem co sie dzieje i co sie stało i co jest popsute bo wszędzie są przejścia na kablach prądu a wcześniej odpalał ze startera i prosze bardzo was pomóżcie mi

Felek
    Uczestnik
    • 1
    • 123Postów:

Są przejścia na kablach prądu czyli? Zwarcia?
    Jeśli masz coś przerwane lub pocięte no to możesz mieć odpowiedź.
    Skoro nie pali ze startera elektrycznego na kierownicy to może trzeba skontrolować elektrykę?
    Czy idzie sygnał ze stacyjki do przycisku startera, czy idzie sygnał z samego startera?

Wombat
    Moderator
    • 55
    • 22 480Postów:

a wciskasz hamulec jak tego guzika startera używasz?

bati
    Uczestnik
    • 1
    • 7Postów:

Jak wciskam starter przycisk przy kierownicy rozrzusznik to nie działa przycisk starter nic nie chodzi rozrzusznik silniczek nie reaguje i jak wciskam hamulec przednii przy raczce to nie działa stop czujnik a ja kupiłem nowy czujnik stopu od hamulca przednii i nie wiem jak mam podłączyć nowy czujnik stopu przednii i tylniego hamulca a z kopniaka i z pilota odpala skuter 4t a wcześniej odpalał ze startera i rozrzusznik jest nowy bardzo dobry i akumulator jest nowy i nie ma zwarcia żaden kabel przewód i ja wciskam hamulec przednii przy raczce i starter nie działa przycisk starter i nie odpala ze startera i prosze was o pomoc

bati
    Uczestnik
    • 1
    • 7Postów:

Ja moge wysłać zdjęcia skutera mojego 4t supremo motomar i prosze was o pomoc

Wombat
    Moderator
    • 55
    • 22 480Postów:

to bełkot.
    ale wyłowiłem że nie działa ci czujnik lampy hamulca – a bez wciśnietego hamulca i zapalonej lampy STOP rozrusznik nie zakręci

bati
    Uczestnik
    • 1
    • 7Postów:

To co mam zrobić żeby naprawić i działał skuter i ja mam nowe oby dwa czujniki stop lampa od hamulca przednii i tylniego i żeby odpalał skutera ze startera i prosze bardzo was o pomoc

Wombat
    Moderator
    • 55
    • 22 480Postów:

wymienić, naprawić, sprawdzić dlaczego lampa sie nie zapala.

bati
    Uczestnik
    • 1
    • 7Postów:

Wymieniłem na nowe czujniki stop lampa od hamulca przedniego i tylnego i podłączyłem dobrze kable i nie działa żaden czujnik stopu od hamulca przedniego i tylnego i nie działa przycisk starter i jeszcze jak przy odpaleniu skutera z pilota słychać jakiś dzwięk skwerczenie i nie wiem co jest popsute a ze startera nie odpala i nie wiem czemu i prosze was o pomoc

Wombat
    Moderator
    • 55
    • 22 480Postów:

a odstaw go do kogoś kto ma o tym pojęcie?

bati
    Uczestnik
    • 1
    • 7Postów:

to jest filmik jak w skuterze skwerczy dzwięk dziwny jest i prosze was o pomoc

Wombat
    Moderator
    • 55
    • 22 480Postów:

filmiku nie widac bo jest dostepny tylko po zalogowaniu – a z dzwięku skwierczenia raczej ci nikt silnika nie zdiagnozuje

z drugiej strony nie widze szans na pomoc dla ciebie przez internet skoro nawet nie masz na tyle wiedzy żeby zobaczyć czemu światło STOP ci sie nie pali. A bierzesz sie za naprawe elektryki.

bati
    Uczestnik
    • 1
    • 7Postów:

Ja rozwiązałem problem że pojechałem do mechanika motoryzacyjnego i on mi naprawił skuter mój i była winna żarówka tylnia od lampy i został temat zakonczony i rozwiązany problem

Wyświetla 1 wpisów z $
  • Musisz się zalogować, żeby odpowiedzieć w tym temacie.
Back to top button