Metrakit 50cc używka
- This topic has 3 odpowiedzi, 1 głos, and was last updated 15 years, 1 month temu by
Anonim.
- AutorWpisy
- 26 sierpnia 2008 dnia 13:00 #268458
Anonim
Gość- 4 533
- 89 923Postów:
Moja malaga to kompletny złom. Mam go dosyć i możliwe że sprzedam ją na części, pomyślałem żeby kupić takie coś http://allegro.pl/item425684303_cylinder_metrakit_50ccm_okazja_do_minarelli.html i zobaczyć jak to będzie. Dam rade sam wsadzić cylek? I takie pytanie czy do tego metrakita musi był tłok metrakita czy ujdzie powiedzmy nowy rmsą i jak tłok nowy to go docieraż? Bo on ma coś ponad 1000 (cylek) ale tłok będzie inny..
26 sierpnia 2008 dnia 13:08 #268459Anonim
Gość- 4 533
- 89 923Postów:
Ja osobiście nie kupoważbym używanego cylindra, nigdy nie wiesz jak był docierany i czy był katowany itd.
Ja uważam że powinieneś sobie poradzić ze zmianę cylindra, w brew pozorom nie jest to takie trudne, trzeba tylko wiedzieć co jak założyć, miećtrochę czasu i przede wszystkim uważaż jak się robi i robić powoli, nie ?pieszy? się.
Jeżeli tłok jest do cylindra 50 ccm to wejdzie RMS ale ja bym wolaż kupić jakiśdobry tłok bo ten RMS długo pewnie nie po?yje.
Nowy tłok zawsze trzeba docieraż.26 sierpnia 2008 dnia 14:22 #268460Anonim
Gość- 4 533
- 89 923Postów:
Cylinder wygląda wporzłsiu 🙂 Nie ma przecier?w ani zadnych g??bokich rys.
T?ok wybierz jakieś dobrej firmy niech jakis znawca ci poda firme bo ja takich nie znam 🙂
Wymiana cylindra jest banalnie prosta, odkrecasz glowice sciagasz ja pozniej cylinder wychodzi bez problemu ze szpilek. Scięgasz tłok, po bokach masz zabezpieczenie sfo?nia, kombinerkami go sciagasz i wybijasz sforzen. Zakładasz nowy tłok, wbijasz sforze?? zabinasz zabezpieczenie także kombinerkami. Pier?cienie ustawiasz tak by wcięcia na tych pierścieniach pasowały do wypustek w kanalikach gdzie są umieszczone pierscienie. Nak?adasz cylinder (nie zapominając o uszczelkach) Pierscienie się same zapn? jak są ustawione tak jak ci wyżej napisałem. Skr?casz głowice równolegle (czyli na krzy?) i wszystko jest oka 🙂27 sierpnia 2008 dnia 14:13 #268461Anonim
Gość- 4 533
- 89 923Postów:
W temacie o ch?odzeniu rzucięem fotkę tłoka.. Dziś zdjąłem cylinder i już się przekonażem że jest to ?atwe;) tylko nie wiem co z tym chłodzeniem… a w cylku nie widać żeby było zapchane..
Niby nie wiem ale z tego co widzę jest w lepszym stanie niż mój.. - AutorWpisy
- Musisz się zalogować, żeby odpowiedzieć w tym temacie.