Membrana oraz iglica w skuterze

Wyświetla 1 wpisów z $
  • Autor
    Wpisy
    Maciek
    Użytkownik
    • 3
    • 9Postów:

Witam. Dziś odkręciłem kanapę w swoim Suzuki Katana 50 aby sprawdzić na którym ząbku jest iglica. Mam problem ponieważ nie mogę znaleźć miejsca w którym jest iglica – membrana. Chyba wiem jak wygląda ta zakrętka ale nigdzie jej nie widzę. Dam wam kilka zdjęć, swoje robiłem przy bardzo słabym oświetleniu, a 1 dam z internetu znalezioną.

Z internetu:

Moje:

Proszę o pomoc 🙂

DooOminO
    Użytkownik
    • 56
    • 1 610Postów:

z tego twojego zdjecia to widze tyle co w dupi**..

barteklodz
    Użytkownik
    • 0
    • 783Postów:

może oddaj to jakiemuś mechanikowi….

przecież to jest droga jak po …lince

degename
    Uczestnik
    • 8
    • 988Postów:

Czy 4T czy 2T to ma iglicę i membranę. Tyle że membrana w obu przypadkach działa tak samo to jest w zupełnie innym celu. Masz skuter Suzuki więc masz 2T. Iglica znajduje się tam w gaźniku, dokładnie będzie na końcu linki gazu. Na pierwszym zdjęciu widać czarną linkę która wędruje do gaźnika i jest przykręcona tym korkiem (zna ktoś fachową nazwę?). Odkręć ją i znajdziesz iglicę – będziesz musiał wyjąć ją z przepustnicy. Membrana znajduje się na łączeniu gaźnika z silnikiem lub cylindrem ale nie ma potrzeby jej wymiany. Chyba że o czymś nie wiem, nie interesuje się 2T.

A DooOminO gratuluję trzy setnego posta.

DooOminO
    Użytkownik
    • 56
    • 1 610Postów:

Alez dziekuje degename.

wgl co ma wspolnego membrana z iglica? jak te dwie rzeczy sa w calkiem innych miejscach?

degename
    Uczestnik
    • 8
    • 988Postów:

W 4t są w jednym miejscu i działają razem.

DooOminO
    Użytkownik
    • 56
    • 1 610Postów:

ale tu jest 2t jak sam napisales

Wyświetla 1 wpisów z $
  • Musisz się zalogować, żeby odpowiedzieć w tym temacie.
Back to top button