Membrana oraz iglica w skuterze
- This topic has 6 odpowiedzi, 4 głosy, and was last updated 10 years, 6 months temu by .
Wyświetla 1 wpisów z $
Wyświetla 1 wpisów z $
- Musisz się zalogować, żeby odpowiedzieć w tym temacie.
Witam. Dziś odkręciłem kanapę w swoim Suzuki Katana 50 aby sprawdzić na którym ząbku jest iglica. Mam problem ponieważ nie mogę znaleźć miejsca w którym jest iglica – membrana. Chyba wiem jak wygląda ta zakrętka ale nigdzie jej nie widzę. Dam wam kilka zdjęć, swoje robiłem przy bardzo słabym oświetleniu, a 1 dam z internetu znalezioną.
Z internetu:
Moje:
Proszę o pomoc 🙂
z tego twojego zdjecia to widze tyle co w dupi**..
może oddaj to jakiemuś mechanikowi….
przecież to jest droga jak po …lince
Czy 4T czy 2T to ma iglicę i membranę. Tyle że membrana w obu przypadkach działa tak samo to jest w zupełnie innym celu. Masz skuter Suzuki więc masz 2T. Iglica znajduje się tam w gaźniku, dokładnie będzie na końcu linki gazu. Na pierwszym zdjęciu widać czarną linkę która wędruje do gaźnika i jest przykręcona tym korkiem (zna ktoś fachową nazwę?). Odkręć ją i znajdziesz iglicę – będziesz musiał wyjąć ją z przepustnicy. Membrana znajduje się na łączeniu gaźnika z silnikiem lub cylindrem ale nie ma potrzeby jej wymiany. Chyba że o czymś nie wiem, nie interesuje się 2T.
A DooOminO gratuluję trzy setnego posta.
Alez dziekuje degename.
wgl co ma wspolnego membrana z iglica? jak te dwie rzeczy sa w calkiem innych miejscach?
W 4t są w jednym miejscu i działają razem.
ale tu jest 2t jak sam napisales