Malaguti Crosser Problem

Wyświetla 1 wpisów z $
  • Autor
    Wpisy
    Greenminute
    Użytkownik
    • 1
    • 8Postów:

Witam mam pewien problem otoz wyprowadziłem wczoraj swojego Crosserka zeby pojeździć , przez pierwsze 2-3 h żadnych problemów a tu nagle zgasl mi podczas jazdy , mysle sobie dobra moze za dużo benzyny dostał , po paru min. kopania odpalil , za jakies 30 m znow zgasł i tak dalej az dojechalem do CPN , zalalem -wszyskto ok , nawet za pierwszym zapalil , po jakiejs 1 h znow zgasl jednak teraz juz nie odpalił az do tej chwili kopalem go ze 3 h . Jednak co jakiś czas odpala najczescej po wyjęciu świecy i wyczyszczeniu jej , odpali na wolnych obrotach pochodzi jakieś 10 sek i zgaśnie , gdy dam gazu gaśnie od razu . Iskra jest na na pewno , dziwi mnie tez jeszcze jedna rzecz , tlumik jest przykręcony tylko na jedna śrubę , podczas tego monotonnego kopania poleciała mi benzyna po nim nie wiem czy to ma tak byc , problemy zaczęły się po zmianie cylindra na nowy , takiej samej wielkości .. aha jeszcze jedno odpalic go to isnty koszmar kopac trzeba nawet po 10 min (rano jak jest zimny ) wie ktos co to moze byc ?

Greenminute
    Użytkownik
    • 1
    • 8Postów:

Pomoże ktoś ?

Jakub100001
    Użytkownik
    • 13
    • 582Postów:

Czy jeździłeś na żwirze lub piasku.Jak tak to czeka Cię mycie filtra powietrza, bo może być zapchany.

Greenminute
    Użytkownik
    • 1
    • 8Postów:

No tak jeździłem myślisz ze to wina filtra ? teraz go wyjąłem i odpala normalnie tylko na jakichs wysokich obrotach , po chwili gaśnie jednak gdy dam gasu natychmiast .. nie mam juz sil do niego moze to wina tego ze nie zmieniłem tłoku i pierścieni w nowym cylindrze ?

Jakub100001
    Użytkownik
    • 13
    • 582Postów:

wyreguluj gaźnik może to pomoże.

Greenminute
    Użytkownik
    • 1
    • 8Postów:

Nie potrafię …

madi
    Uczestnik
    • 21
    • 5 786Postów:

to jedź do serwisu i niech tam regulują.

Greenminute
    Użytkownik
    • 1
    • 8Postów:

Wymienione pierścienie , przeczyszczony wyregulowany gaźnik , wyczyszczona dysza , filtr powietrza wynik skuter dalej nie odpala …

P_A_T
    Użytkownik
    • 1
    • 137Postów:

Napisałeś że nie potrafisz wyregulować gaźnika, więc cylider też musiał ci ktoś wymieniać, więc skoro byłeś u mechanika do regulacji gaźnika to na co go odbierałeś jak ci nie chce palić

madi
    Uczestnik
    • 21
    • 5 786Postów:

jakby mi chcieli oddać skuter po regulacji gaźnika to bym nie zapłacił za taką usługę.

Greenminute
    Użytkownik
    • 1
    • 8Postów:

Nie nie , nie bylem w serwisie , cylinder założyłem sam tak samo jak pierścienie , cylinder regulował mi kolega . Chodzi o to ze benzyna dochodzi do cylindra , świeca jest lekko wilgotna tylko dlaczego teraz nawet nie chce zaplic ? nawet jesli nie patrząc na ten gaźnik skuter powinien odpalić po tym jak wlewa sie mala dawkę pali do głowicy pod świece , a teraz nie chce , wcześniej odpalił w taki sposób , zaczęło sie wszystko od tego ze po prostu zgasł ..

Greenminute
    Użytkownik
    • 1
    • 8Postów:

Kompresja 10 barów .

madi
    Uczestnik
    • 21
    • 5 786Postów:

może świeca jest uszkodzona, wymień na nową

Greenminute
    Użytkownik
    • 1
    • 8Postów:

Nie wiem czy to ma jakieś znaczenie ale w ten dzien zalałem benzynę 98 , gdy palil wcześniej po wymianie cylindra jeździłem na 95

Wyświetla 1 wpisów z $
  • Musisz się zalogować, żeby odpowiedzieć w tym temacie.
Back to top button