Kymco vs Keeway

Wyświetla 1 wpisów z $
  • Autor
    Wpisy
    Gabriel Rutkowski
    Użytkownik
    • 5
    • 23Postów:

Witam

Który skuter polecacie wybrać kymco czy keewaya ?

Chodz mi o 50-tke

martin1996a
    Użytkownik
    • 47
    • 546Postów:

bież keewaya bo są tańsze częsci a prędkość ta sama

madi
    Uczestnik
    • 21
    • 5 786Postów:

martin1996a napisał:

bież keewaya bo są tańsze częsci a prędkość ta sama

tylko że w kymco części są nie potrzebne bo się nic nie psuje a w keewayu co tysiąc kilometrów będzie musiał latac po sklepach. Zastanów się co polecasz zanim napiszesz.

kuba90876
    Użytkownik
    • 30
    • 1 103Postów:

Ja osobiście wybrałbym Kymco. Cena do jakości jak najbardziej pasuje. Ludzie kupują te skutery i jeżdżą , robią bardzo duże przebiegi jak na skuter i nie narzekają 😉

Kisiu1981
    Użytkownik
    • 77
    • 4 647Postów:

Wszystko zależy jeszcze jak będziesz używał sprzetu i do czego. Zarobkowo – tylko Kymco. Prywatnie – Kymco, ewentualnie Keeway. Jesli masz fundusz na Kymco to się nie zastanawiaj.

Gabriel Rutkowski
    Użytkownik
    • 5
    • 23Postów:

Potrzebuje sprzętu do jazdy do szkoły 🙂 Więc kymco jest mocniejszy ?

Lukario
    Użytkownik
    • 7
    • 1 187Postów:

niekoniecznie mocniejszy bo keeway ma kopię silnika minarelli czyli takiego jak np w aprilli sr czy malaguti f12

benekpe
    Użytkownik
    • 11
    • 1 620Postów:

Bierz Keewaya! Na Węgrzech i w Chinach mają duuużą dziurę budżetową! Dzięki takim klientom szybko ją załatają, bo nie nadążą z importem części zamiennych 🙂 A i polski właściciel jakiegoś serwisu przy okazji skorzysta, jak go będziesz często odwiedzał 🙂
    Trzeba pobudzić polską gospodarkę!
    Kupił byś Kymco, to byś jeździł i jeździł i jeździł… Kto by na Tobie zarobił!?

Anonim
    Nieaktywny
    • 27
    • 2 984Postów:

Lepszy byłby Romet lub Zipp, nasza dziura budżetowa będzie mniejsza 🙂

Gabriel Rutkowski
    Użytkownik
    • 5
    • 23Postów:

Weż zipp to jest g.wno a nie motor wszędzie plastik i nic więcej.

To nie wiem obydwa są dobre Keeway i Kymco ?

Michał
    Użytkownik
    • 40
    • 280Postów:

Ja osobiście brałbym Kymco 😉

martin1996a
    Użytkownik
    • 47
    • 546Postów:

EJ kumpel dał do mechanika żeby wymieniał olej,pozakładał blokady wymienił rolki i wyregulował gaźnik i za to zapłacił 650zł !!! W serwisie kymco !!! Ździerstwo

benekpe
    Użytkownik
    • 11
    • 1 620Postów:

Ja za roboczogodzinę pracy serwisanta (wcale nieautoryzowanego) płacę 200zł. brutto. Takie są moi drodzy ceny usług. Dostaję paragon i gwarancję za wykonaną usługę. Nikt nie powiedział, że jazda na jednośladzie jest tania. Tak samo jak picie wódy i palenie fajek nie jest tanie. Więc o co się oburzacie?
    Dobry fachowiec ma kolejki do warsztatu na kilka tygodni zaklepane.
    Ja w listopadzie wstawiam na warsztat na przegląd mojego bandziorka i boję się że tysiak może nie wystarczyć. Ale za to na wiosnę, jak wyjadę z garażu, będę miał tą pewność, że motorek jest fachowo przygotowany do sezonu, wyregulowany, i zagwarantuje mi dłuuuuuugą bezawaryjną jazdę.

Michał
    Użytkownik
    • 40
    • 280Postów:

Zawsze zależy do jakiego serwisu się pójdzie, dla Kymco to podobno najlepiej na Wał Miedzeszyński w Warszawie

Anonim
    Nieaktywny
    • 27
    • 2 984Postów:

martin1996a napisał:

EJ kumpel dał do mechanika żeby wymieniał olej,pozakładał blokady wymienił rolki i wyregulował gaźnik i za to zapłacił 650zł !!! W serwisie kymco !!! Ździerstwo

Ja tyle zapłaciłem za kompletny przegląd plus tłumik z wymianą, więc chyba troszeczkę przesadzasz.

Gabriel Rutkowski
    Użytkownik
    • 5
    • 23Postów:

to jak ?

Michał
    Użytkownik
    • 40
    • 280Postów:

Keeway to chińczyk, Kymco to tajwańczyk, firma ta współpracuje z Hondą, robi dla nich części, zależy też jak model Kymco, bo te najtańsze są produkowane w Chinach

Gabriel Rutkowski
    Użytkownik
    • 5
    • 23Postów:

A mi w sklepie powiedzieli ze Keeway to tajwańczyk ,

Znacie jakieś dobrego skutera Kymco 50 ? To napiszcie

benekpe
    Użytkownik
    • 11
    • 1 620Postów:

Keeway to rasowy Japończyk! Suzuki, Honda, Yamaha, Kawasaki kupują od Keewaya licencje i części na swoje motocykle.
    Wy wszyscy się nie znacie 🙂
    Pan w sklepie się pomylił! Nie Tajwańczyk a Japończyk!

MEAS
    Użytkownik
    • 5
    • 63Postów:

Gabriel Rutk… napisał:

A mi w sklepie powiedzieli ze Keeway to tajwańczyk ,
    Znacie jakieś dobrego skutera Kymco 50 ? To napiszcie

Tracę już powoli wiarę w ludzkość kto ci takich głupot nagadał ? Keeway to chiński sprzęt tak samo jak zipp itd itp może i lepszej jakości ale nie ma co się równać z Kymco.Wszyskie Kymco są dobre to już zależy od twoich finansów. Kymco super 9 jest to znakomity skuter sportowy (na te czasy już legenda) ale od następnego roku ma być wycofany bo jest zbyt drogi w produkcji a jego następca nie będzie miał chłodzenia cieczą co jest dla mnie nie porozumieniem(informacje mam z salonu kymco ale nie wiem czy to prawda).Wracając do tematu kup Kymco jakie chcesz jakie masz zapotrzebowania ,a naprawdę warto .

MEAS
    Użytkownik
    • 5
    • 63Postów:

przepraszam za nie spójne zdania i błędy ,ale pisałem na szybko za pomocą telefonu

Montecjusz
    Użytkownik
    • 11
    • 155Postów:

@benekpe ostrożnie bo niektórzy są skłonni uwierzyć 😀 Dużo zależy też na ile skuter Ci potrzebny bo jak np. planujesz na dwa sezony a potem prawko a2 to nie warto dokładać do czegoś lepszego 🙂

MEAS
    Użytkownik
    • 5
    • 63Postów:

tak jak kolega wyżej jak chcesz coś szybkiego to lepszym rozwiązaniem bedzie a1 lub a2 zależy ile masz lat.

Gabriel Rutkowski
    Użytkownik
    • 5
    • 23Postów:

Mam 16 lat i chce jeżdzić do szkoły ( dwa sezony )

Kupie Kymco 50cc za 3,5 tyś ?

PS> Widziałem nad morzem , ratownicy jezdzili quadami kymco , wiec chyba są dobre

Anonim
    Nieaktywny
    • 27
    • 2 984Postów:

nowego nie kupisz, dobrą używkę już tak

Gabriel Rutkowski
    Użytkownik
    • 5
    • 23Postów:

to byłem w sklepie to proponowali mi keewaya bo pytałem się o zippa to powiedzieli ze całkowicie chiński jest

madi
    Uczestnik
    • 21
    • 5 786Postów:

i keeway i zipp są całkowicie chińskie.

martin1996a
    Użytkownik
    • 47
    • 546Postów:

Jak chcesz to kup rometa coś ala kymco tylko że tańsze nie psują się jeźdzą Ja mam już 2 rometa i jestem zadowolony 1 miałem 4 lata i nic się nie psuł

Anonim
    Nieaktywny
    • 27
    • 2 984Postów:

Poważnie mówiąc to jak masz się zastanawiać nad Rometem to bierz tego Keewaya, będziesz miał większy spokój.

Gabriel Rutkowski
    Użytkownik
    • 5
    • 23Postów:

już nie wiem kogo słuchać mam , żaden skuter nie dobry…

Wyświetla 1 wpisów z $
  • Musisz się zalogować, żeby odpowiedzieć w tym temacie.
Back to top button