Kymco Super 8 nie odpala – zalewa.

Wyświetla 1 wpisów z $
  • Autor
    Wpisy
    norbert1710
    Użytkownik
    • 19
    • 347Postów:

Witam serdecznie, mam problem z moim kymco super 8 4t. Wsadziłem cylinder 80cc, nowy gaźnik, zrobiłem nim ok 100km i postawiłem skuter w garażu, na drugi dzień gdy przyszedłem ani bee ani mee… cisza. Po wymianie modułu sytuacja się nie zmianiła. Gdy sprawdzałem iskre dopiero była przy mocniejszym kopnięciu i raz na jakiś czas, więc wymieniłem cewke, teraz jest ok, iskra jest non stop nawet przy najmniejszym ruchu kopniaka. Nadal nie odpala a świeca non stop zalana. Więc pomyślałem, że to gaźnik, kupiłem nowy. Nic, bez zmian. Wszystkie kable od modułu łączą, bo zdjęciu i wyczyszczeniu elektromagnesu nic się nie zmienia, elektromagnes nie śmierdzi, jest ładny, czysty beż żadnego popiołu. Nie mam już siły ani pomysłów, co radzicie?

guliwer55
    Użytkownik
    • 28
    • 746Postów:

Regulacja gaznika ci pomorze

norbert1710
    Użytkownik
    • 19
    • 347Postów:

Gaźnik jest fabrycznie wyregulowany, wcześneij chodził to się stało z dnia an dzien… właściwie z nocy na dzien…

norbert1710
    Użytkownik
    • 19
    • 347Postów:

I już naprawde nie wiem co w nim może byc

martin1996a
    Użytkownik
    • 47
    • 546Postów:

moim zdaniem wina to świecy i fajki lub tylko świecy w moim byłym 4t to świeca dawała iskre ale na buj nie chcaił odpalić

norbert1710
    Użytkownik
    • 19
    • 347Postów:

świeca też była sprawdzana, wkłądałem drugą nową, a cewka cała z fajką nowa.

sylwek19946
    Użytkownik
    • 0
    • 1Postów:

zobasz czy podaje iskre

norbert1710
    Użytkownik
    • 19
    • 347Postów:

iskra jest, mocna. Na starej cewce byla raz na jakis czas, raz na jendo kopniecie.

Chinol_180
    Uczestnik
    • 2
    • 638Postów:

Norbert, wymień może całkowicie paliwo w całym układzie i zalej innym z po-Bliskiego Orlenu. 😀

Poczytać może warto (promocja Jakuba od Kymco i siebie poniekąd też):
    http://www.skuterowo.com/forums/topic/skuter-4t-odpala-ale-gasnie-po-paru-sekundach-i-po-dodaniu-gazu#post-146687

Zacznij jednak od tego paliwa i oceny organoleptycznej, co tam pływa sobie w tym zbiorniku paliwa, jak to jednak nic nie pomoże, to ingeruj ponownie nieco głębiej, jak to jednak jest w tę całość finalnie poskładane i poustawiane. ;P
    Jednak dość często to tankowane to tu, to czasem tam, paliwo z np. olejem napędowym potrafi nieźle namieszać w jednocylindrowym silniczku na jego niekorzyść niestety (padają wówczas dość szybko zawory i również przy tym kompresja spada niestety). 🙁

A dla zasady raczej, to tutaj masz namiar jak prawidłowo poskładać to w całość i zgrać z rozrządem (czysto poglądowo):
    http://skuterdoktor.pl/knowelege%20base/instukcja%20montazu%20NARAKU.pdf

Weź może jeszcze jakąś poprawkę na to, co ja tutaj napisałem. Pozdrawiam.

norbert1710
    Użytkownik
    • 19
    • 347Postów:

Raczej to nic nie pomogło, wszystko zostało sprawdzone… zastanawia mnei np. regulator napięcia, czy cos w tym stylu o czym moge nie wiedzieć.

norbert1710
    Użytkownik
    • 19
    • 347Postów:

Martwi mnie jedno nie weim czy tak powinno być, oryginalny moduł cichutko pyka, a nowy sportowy za ponad 350zł piszczy, ale słychać to tylko gdy sie przylozy do niego ucho.

Wyświetla 1 wpisów z $
  • Musisz się zalogować, żeby odpowiedzieć w tym temacie.
Back to top button