Kymco B&W 50cc – rolki i tuning
- This topic has 5 odpowiedzi, 3 głosy, and was last updated 5 years, 8 months temu by .
Wyświetla 1 wpisów z $
Wyświetla 1 wpisów z $
- Musisz się zalogować, żeby odpowiedzieć w tym temacie.
Witam, w ubiegłym roku nabyłem skuter jak w temacie. Na początku użytkowania jego prędkość max wynosiła 75-80 km/h. Po roku i przejechaniu 500-600km jego prędkość zaczęła spadać i teraz max 65-70 to juz super wyczyn. Do tego rano strasznie piszczy przy gwałtownym przyspieszeniu. Proszę o wyrozumiałość gdyż jestem tu nowy :). Umiejętności mechaniczne i techniczne posiadam nawet na wysokim poziomie ale wiedza o skuterach kończy się na tym jaka jest zasada działania 🙂 Czytałem o rolkach w wariatorze, sprężynie centralnej itp. Czy mogli byście mi pomóc jak przywrócić mu dawny wigor 🙂
Dodatkowo chciałbym zasięgnąć języka jakie są oryginalne rolki do wariatora ( waga ) i co daje ich wymiana jak również wymiana sprężyny centralnej itp.
I ostatnie, czy są jakieś zestawy takich podzespołów, które poprawią osiągi, a jeśli tak to co polecacie?
sam ostatnio szukałem i przepisów na zarobienie BW50 jest w necie po polsku kilka np na Mielochu. Nie wiedze sensu żeby to przepisywać.
Oryginalne rolki 8,5 g.
A wymiar to 16×13?
tak
Dziękuję bardzo za pomoc