Kymco 90cc za Aprilia RS50 -Opłaca się ? PILNE !

Wyświetla 1 wpisów z $
  • Autor
    Wpisy
    Anonim
    Nieaktywny
    • 77
    • 795Postów:

Opłaca się ta aprilia http://tablica.pl/oferta/aprilia-rs-50-2004r-supeeer-stan-ID13oWp.html za to kymco: http://tablica.pl/oferta/kymco-super-8-90-50-zamianansr-cbr-tzr-tuning-90ccm-zarejestrowany-na-50cc-IDXCKz.html ?

Dzisiaj mam jechać oglądać tą aprilie, mam manometr – minimum musi mieć 8 barów, dobrze myślę ?

Na co jeszcze patrzeć ? Ile mogę max dołożyć sprzedającemu ?

klekocix
    Użytkownik
    • 54
    • 485Postów:

W ogłoszeniu jest informacja, że sprzedający chce się pozbyć tego motoroweru, ponieważ przesiada się na coś mocniejszego. Znaczy Twój skuter ma być dla niego mocniejszy? 🙂

MichalWujak
    Użytkownik
    • 118
    • 595Postów:

IMO nie warto, nie dość że sporo starszy to jeszcze pali więcej niż ta 90ccm, a osiągi też niewiele lepsze. Ja bym nie zamieniał.

Anonim
    Nieaktywny
    • 77
    • 795Postów:

Oglądałem aprilie. Sprzedający chce 700-800zł dopłaty.

Do wymiany, to co widać na początek:
    hamulec tył, – pompka
    prędkościomierz-ślimak i linka do wymiany
    opony do wymiany
    Malowanie od nowa
    Lusterka – nie idzie ich ustawić – latają.
    Akumulator
    Fajka
    klamka sprzęgła
    NAPĘD ? – foto

Gość mówi że robi sam mieszankę 100ml na 5l benzyny, koło cylindra cieknie olej.

Przebieg 20tyś, biegi wchodzą idealnie.
    Zastanawia mnie sprzęgło: puszcza dopiero pod sam koniec i nie ma szans szarpnąć nim na koło.

Przy wyższych obrotach okropnie dudni coś.

Kompresji nie zmierzyłem ponieważ aku był słaby. Podobno na ciepłym silniku się nie mierzy kompresji – to prawda ?

Vmax był na pewno coś około 100km/h – znaczna różnica skuter a ta rs

20k, to na pewno za mało, ponieważ linka przy ślimaku z przodu jest urwana i zerdzewiała cała, więc chyba dawno nie nabija licznik tych km.

Gość mówi że od zimy nic ją nie jeździł, bo ma CBR.

Porobiłem parę fotek:

Jak myślicie zamieniać się z tą dopłatą ?

madi
    Uczestnik
    • 21
    • 5 786Postów:

na Twoim miejscu bym mu podziękował 😉 dużo starszy pojazd, dopłata (i to nie mała)i tyle rzeczy do wymiany…

Podobno na ciepłym silniku się nie mierzy kompresji – to prawda ? – mierzy się.

Przebieg na pewno ma zaniżony i to sporo…

Jak coś dudni w silniku to nie jest dobry znak… Możliwe, że kupisz i zaraz będzie silnik do remontu.

Anonim
    Nieaktywny
    • 77
    • 795Postów:

Przypomniało mi się jeszcze jedno : Aprilia nie chciała załapać podczas kręcenia rozrusznikiem, trzeba było dać trochę gazu i chwytała – na moje ucho rozrusznik nie pracował wgl pod obciążeniem.

klekocix
    Użytkownik
    • 54
    • 485Postów:

To stary złom, trzymaj się od niego z daleka, bo jest duża szansa, że ze 2tyś będziesz musiał w niego włożyć.

Anonim
    Nieaktywny
    • 77
    • 795Postów:

A na to: http://tablica.pl/oferta/sprzedam-lub-zamienie-na-zadbany-samochod-IDa4KN.html ? Bez żadnych dopłat, opłaca mi się ? Prędzej sprzedam go za około 3 tyś, czy jeszcze gorzej ze sprzedażą go ?

Wyświetla 1 wpisów z $
  • Musisz się zalogować, żeby odpowiedzieć w tym temacie.
Back to top button