kreeway focus – dziwnie lekko (wymiana wariatora)

Wyświetla 1 wpisów z $
  • Autor
    Wpisy
  • #69808
    robertoFocus
    Użytkownik
    • 10
    • 23Postów:

    Witam!
    Ostatnio właśnie wymiernilm wariator wszystko gra elegancko. pasuje.
    rozebralem takze aby obejrzec jak wyglada tlok i pierścienie i cylek i wylo wszystko okej. zkręcilem do kupy wszystko pasowalo super. a teraz jak próbuje go nie dosc ze nie chce odpalic to tak jakby LEKKo kręci..jak by był bez świecy (wtajemniczeni beda wiedzieli co i jak)
    a wiec: CO MOGLO SIE TAKIEGO STAC???

    #69817
    rkos
    Użytkownik
    • 32
    • 677Postów:

    rozkręć JESZCZE RAZ i skręć znowu

    #69820
    robertoFocus
    Użytkownik
    • 10
    • 23Postów:

    wariator ???

    #69822
    Kapuchon
    Użytkownik
    • 18
    • 2 689Postów:

    Iskra, paliwo, powietrze, kompresja. Sprawdź czy to wszystko jest. Tak a przyszłość – dopóki nic niepokojącego się nie dzieje to nie rozkręcaj wszystkiego tylko po to aby zobaczyć “jak się to wszystko ma”.
    Czy aby napewno wszystko dobrze poskręcałeś ? Czyściłeś może silnik z nagaru ?

    #69826
    robertoFocus
    Użytkownik
    • 10
    • 23Postów:

    kapuchon…nie czyscilem nagaru,
    iskra – jest
    paliwo – do gaźnika dochodzi
    powietrze ? nie mam pojecia
    kompresja- jest DOOBRA..
    Skrecilem dobrze..

    #69827
    barteklodz
    Użytkownik
    • 0
    • 783Postów:

    dałeś nowe uszczelki cylindra ?

    #69828
    robertoFocus
    Użytkownik
    • 10
    • 23Postów:

    stara została..

    #69832
    Anonim
    Nieaktywny
    • 7
    • 158Postów:

    Piszesz, że “jakby bez świecy”, to znaczy, że po tej zabawie w oglądanie nie ma kompresji. Może być kwestia uszczelek albo pierścieni tłoka.

    #69833
    robertoFocus
    Użytkownik
    • 10
    • 23Postów:

    chodzi mi, że podobnie “szybko” sie kreci.. kompresja niby jest, jak przytykałem palccem..

    #69843
    agentmb
    Uczestnik
    • 2
    • 295Postów:

    robertoFocus napisał:

    chodzi mi, że podobnie “szybko” sie kreci.. kompresja niby jest, jak przytykałem palccem..

    No i jakie ciśnienie stwierdziłeś po takim “pomiarze”? Palcem zawsze wyczujesz jakiś podmuch, nawet gdy tłok będzie dziurawy. Chodzi o to, czy ciśnienie nie jest za niskie. A skoro wał chodzi, tak jakby nie było świecy to anjwyraźniej ciśnienie w cylindrze jest zbyt niskie.

    Sprawdź czy uszczelki się nie uszkodziły. Świecę dobrze wkręciłeś?

    #69844
    Kapuchon
    Użytkownik
    • 18
    • 2 689Postów:

    robertoFocus napisał:

    chodzi mi, że podobnie “szybko” sie kreci.. kompresja niby jest, jak przytykałem palccem..

    Palcem to za przeproszeniem wiesz co możesz sobie sprawdzać… palec wypchnie nawet przy kompresji przy której silnik nie ma prawa odpalić.
    Uszczelkę pod cylindrem wymienia się po każdym jego demontażu tak samo z uszczelką głowicy a skoro Ty zostawiłeś stare to moim zdaniem one są problemem bo nie trzymają kompresji.

    #69849
    robertoFocus
    Użytkownik
    • 10
    • 23Postów:

    Napewno zajrzę! 🙂
    dzieki za rady.. napewno się temu przyjrze jezeli cos poprawię napewno sie odezwę 🙂 DZIEKI!

    #69899
    robertoFocus
    Użytkownik
    • 10
    • 23Postów:

    Witam, to znowu ja! …
    Stwierdziłem, że paliwo dochodzi do gaźnika ale juz nie dochodzi dalej… Świeca jest sucha, gaźnik przeczyścilem nie byl nic zaPCHANY.. I znowu mam rozkmine to tu moze byc..

    #69902
    lisu7
    Użytkownik
    • 55
    • 835Postów:

    rozkręć silnik jak ci się chce jeszcze raz i według tego schematu
    http://w952.wrzuta.pl/obraz/powieksz/aSBQ8V3Yova

    #70730
    robertoFocus
    Użytkownik
    • 10
    • 23Postów:

    Witam, już myślę, że wiem co to jest… szpilka się odkręciła od silnika..i nakrętka głowicy nie trzyma tka jak powinna..i dostaje sie powietrze. Dzieki i pozdrawiam!

Wyświetla 1 wpisów z $
  • Musisz się zalogować, żeby odpowiedzieć w tym temacie.
Back to top button